Τετάρτη, 9 Απριλίου 2008

Φοιτητικές εκλογές

Και έφτασε η μέρα, που όλοι οι παραταξιακοί περιμένανε. 9 Απριλίου λοιπόν σήμερα και φοιτητικές εκλογές. Παρακολούθησα τη Δευτέρα τη συνέλευση που έγινε στην πολυτεχνική του ΔΠΘ. Όλες μα όλες οι παρατάξεις, το μόνο που έκαναν ήταν να πυροβολούν τις αντίπαλες. Προσπάθεια για αμέτρητη λάσπη. Καμία δεν αναφέρθηκε στο τι έχει ως στόχο/ους. Εγώ, στο γενικό πλαίσιο της παράταξης είμαι σύμφωνος. Διαφωνώ όμως κάθετα στο τρόπο με τον οποίο λειτουργούν σήμερα. Φανατισμός και δίψα για το καλό της παράταξης και τη νίκη της στις εκλογές. Δυστυχώς πολλά παιδιά παγιδεύονται μέσα στις παρατάξεις και ο φανατισμός τους αυτός οδηγεί σε ακραίες ενέργειες.

Σήμερα, λοιπόν, γινότανε ο κακός χαμός. Έβλεπες άτομα που μπορεί και να μην τα είχες ξαναδεί στη ζωή σου, μέσα στη σχολή. Μπλουζάκια, αφίσες, αυτοκόλλητα. Ότι είχε όρεξη ο καθένας.

Αλλά έχω να κάνω μια ερώτηση. Αυτό είναι το νόημα των εκλογών και των παρατάξεων; Ποιος θα κερδίσει; Ποιος θα βγει να φωνάξει τα συνθήματα του; Και α και ου ή το που είναι ο βάγκνερ και πάει λέγοντας; Γιατί αν είναι έτσι, που έτσι είναι, το έχουμε χάσει το παιχνίδι. Γιατί απλά δεν ενδιαφέρονται για το πανεπιστήμιο, όπως θέλουν να αφήσουν να εννοηθεί, αλλά για την προσωπική τους προβολή και καταξίωση στο χώρο αυτό.

Για να δούμε, λοιπόν και δυο πραγματάκια για κάθε παράταξη. ΔΑΠ και ΠΑΣΠ ή ΠΑΣΠ και ΔΑΠ, για να μην παρεξηγηθούν, νομίζω ότι μπορώ να τις αναφέρω μαζί γιατί οι διαφορές τους είναι ελάχιστες ή και καμία. Λάθος. Υπάρχει μία. Η μια πάει στο κυβερνείο και στο ρόδον, η άλλη στην πυξίδα. Να με συγχωρούνε. Όπως είχε πει και ένας στην προτελευταία συνέλευση, «έρχονται εκλογές, πρέπει να τσακωθείτε». Όπως καταλάβατε, διαφορά καμία. Σχόλιο κανένα. Πάμε παρακάτω. ΠΚΣ. Κατά τη γνώμη μου, αρκετά κολλημένοι και με παρωπίδες. Α ξέχασα. ΔΑΠ, ΠΑΣΠ και ΠΚΣ, όσο και να θέλουν να πείσουν ότι δεν έχουν άμεση σχέση, είναι ένα μαγαζάκι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ. Συνεχίζοντας, ΕΑΑΚ. Ανεξάρτητοι αριστεροί φοιτητές, που δυστυχώς η καφρίλα τους ώρες ώρες ξεπερνάει τα όρια και δυστυχώς δεν έχουν τεκμηριωμένες απόψεις και προτάσεις. Τέλος υπάρχει και το ΔΙΚΤΥΟ, αλλά εδώ στην πολυτεχνική είναι αρκετά αδύναμο. Τουλάχιστον, ΠΚΣ, ΕΑΑΚ και ΔΙΚΤΥΟ δείχνουν ένα περισσότερο ενδιαφέρον. Τώρα αν είναι και αυτό ψεύτικο, όπως των άλλων...

Ίσως όλο το παραπάνω κείμενο να σας θυμίζει κάτι. Είναι ένα μεγάλο κομμάτι του περσινού κειμένου από τις περσινές φοιτητικές εκλογές. Τί άλλαξε; Μόνο η ημερομηνία. Τίποτα άλλο. Ούτε οι παρατάξεις, ούτε ο τρόπος που αντιμετωπίζουν το πανεπιστήμιο. Υπάρχει βέβαια και κάτι διαφορετικό σε σχέση με την περσινή ανάρτηση. Φέτος δεν πήγα στη συνέλευση που θα λέγανε τι κάνανε και τι θα κάνουνε. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έγινε η συνέλευση. Για να μην πουν τίποτα;

Πήγα ψήφισα σήμερα. Πήγα λίγο πιο αργά και ήταν ήρεμα τα πράγματα. Καθόντουσαν όλα τα διαφόρων χρωμάτων προβατάκια στις μάντρες τους και περιμένανε να πέσει ο ήλιος και να αρχίσει η καταμέτρηση. Μετά να αρχίσουν τα συνθήματα και άλλα τέτοια.

Αν αυτό είναι το μέλλον μας, μάλλον τα πράγματα είναι άσχημα...

8 σχόλια:

tha-ginoume-re-hlektrologoi είπε...

Καλά πραγματικά η κατάσταση σήμερα μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ως"το πανηγύρι των τρελών".Τί να πρωτοσχολιάσω:που η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ είχαν κουβαλήσει ολόκληρη κάβα μαζί τους και πίναν από το πρωί ή που είχαν φέρει Dj's και ηχοσυστήματα και ένιωθες ότι βρίσκεσαι σε club(βέβαια η κάθε παράταξη με τα δικά της τραγούδια βεβαιως-βεβαιως:η ΔΑΠ με τα μπουζουκοτράγουδα,η ΠΑΣΠ με μπιτάκια που πηγαινουν γάντι με το νέο ανανεωτικό και μοντέρνο προφίλ της και η ΠΚΣ με Λοιζο και Χατζιδακι-τουλάχιστον αυτοί ήταν πιο ευχάριστοι ηχητικά).Επίσης εκτυλλίχθηκαν και άλλες σκηνές απείρου κάλλους με ορισμένα μέλη των Αριστερών Σχημάτων που έκλαιγαν-δεν κάνω πλάκα-και μας έπιαναν τρομοκρατημένοι και παρακαλούσαν την ψήφο μας γιατί αλλιώς μπορεί να μην έπαιρναν ούτε και έδρα,με τους Δαπίτες που χόρευαν τσιφτετέλια πάνω στα τραπεζάκια,τους ΠΚΣίτες να ουρλίαζουν συνθήματα για την εργατική τάξη στον τηλεβόα καιτους ανεξάρτητους να κοντεύουν να πεθάνουν απο την αγωνία τους-λίγη ηραμία βρε παιδιά.Τα καλύτερα δε σκηνικά έγιναν μετα την πολυπόθητη ανακοίνωση όπου ο καθένας φώναζε τα δικά του συνθήματα-και α και ου,πασπ ιδεα,ο λαός είναι η λύση κλπ-εκτός από τους ανεξάρτητους γιατί παρόλο που βγήκαν και φέτος στο τμήμη είναι τόσο αόρατοι που ούτε σύνθημα δεν έχουν-έιχαν ανάψει ακόμα και πυρσοί και οι ηττημένοι μιλούσαν όλη την ώρα στο κινητό προσπαθώντας να μάθουν με αγωνία τα πανελλαδικά αποτελέσματα.Αυτά τα σημερινά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και συγκεκριμένα από τα Δίκτυα....Τα δικά μου σχόλια:όλες οι παρατάξεις μου φαίνονται ίδιες,καμία δεν ασχολείται πραγματικά με τα προβλήματα του τμήματος και όλα αυτά τα λόγια περί αλλαγής και επανάστασης δυστυχώς παραμένουν μόνο λόγια.Οι ανεξάρτητοι που ξαναβγήκαν δεν κάνουν τίποτα ουσιαστικό ούτε καν που εμφανίζονται ως παράταξη στις συνελέυσεις και δεν μπορώ πραγματικά να καταλαβώ με ποιά λογική ξαναβγήκαν-με τη λογική των παρτι μάλλον και των τζάμπα ποτών. Δυστυχώς δεν υπάρχει ούτε μια παράταξη που να πρεσβεύει πραγματικά την αλλαγή της κοινωνίας και την "επανάσταση" και την υπεράρσπιση των δικαιωμάτων μας ως φοιτητές αλλά και ως πολίτες.Αυτό κανονικά θα έπρεπε να κάνουν οι αριστερές παρατάξεις αντί να αναλώνονται στις αλληλοκατηγορίες και στα βαρύγδουπα λόγια χωρίς κανένα πραγματικό νόημα.

ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΜΠΟΡΩ είπε...

ΓΕΩΡΓΙΑ ΞΕΧΑΣΕΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΗ ΚΟΚΚΙΝΟΜΑΛΛΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΓΕΛΑΣΑΜΕ ΜΑΖΙ ΤΗΣ....ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΦΕΡΕ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ (ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΩΣΤΕ : ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΠΑΝΙΚΟ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ) ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΣΠ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΠ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΕ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗΣ....ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΦΑΣΗ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΒΡΙΖΟΝΤΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΕ ΘΥΜΙΖΕ Ο ΘΟΛΟΣ (ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ) ΣΗΜΕΡΑ....ΠΑΡ ΟΤΙ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΟΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΕΚΕΙ ΕΓΩ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΠΙΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ...ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΣΠ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΠΑΡΤΙ ΣΕ ΓΝΩΣΤΟ ΚΛΑΜΠ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕ ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΟΔΟΠΑΤΗΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕΙ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ....ΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΑΡΚΕΣΤΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΟΛΟ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΤΟΥ ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ....

γιατι απλα μπορω είπε...

ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΗΤΑΝ ΤΗΣ ΠΑΣΠ ΚΑΘΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ Η ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ...ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ..(ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΛΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΟΙΟΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ)

tha-ginoume-re-hlektrologoi είπε...

Καλά οι δικοί σας οι ΠΑΣΠίτες ήταν όλα τα λεφτά....Μπουκάραν μέσα σε κάποια φάση καμιά 30αριά άτομα,πρασινοντυμένα φυσικά,ουρλιάζοντας σα δαιμονισμένα....Πάντως αμέσως τους κατάλαβα...Λέω αυτοί είναι ΠΑΣΠιτες οικονομικού,τελος....Φαίνεστε απο μακριά....χαχαχαχα

Michalis είπε...

Καλα τωρα ειναι σαν να σε λεει πασπιτισσα. Σαν να σε βριζει ενα πραγμα. Θα απαντησω το απογευματακι στα σχολια σας, γιατι τωρα ειμαι πτωμα και παω να την πεσω για υπνο.

ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΜΠΟΡΩ είπε...

Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΝΝΟΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΦΩΝΕΣ ΚΑΙ ΧΑΜΟ....ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΠΑΝΙΚΟ.........ΔΕΝ ΕΝΝΟΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΣΠΙΤΕΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ.....ΑΡΑ ΔΕ ΜΕ ΒΡΙΖΕΙ!ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΜΟΥ ΛΕΕΙ!

tha-ginoume-re-hlektrologoi είπε...

Συγγνώμη που θα σε απογοητεύσω αλλά είναι από τις λίγες φορές που ο Μιχάλης έχει δίκιο(πλακίτσα)...Εννούσα πως εσείς φέτος είχατε πολύ δυνατή ΠΑΣΠ-σχεδόν η μισή σχολή είναι ΠΑΣΠιτες και με το που μπήκαν σκέφτηκα οτι αυτοί ή πολ-μηχ θα είναι ή οικονομικό με τόσους ΠΑΣΠιτες μαζεμένους...Αυτά με το Π.Θ. μου φαίνεται θα φτάξω και γω ένα blog για να μη λέμε τα δικά μας εδώ και κουράζουμε το Μιχαλιό(έ Μιχαλιό;Πες οτι δε σε κουράζουμε...)

Michalis είπε...

Εννοειται οτι...δεν με κουραζετε.
Όσο για τις παρατάξεις έχω να πω ότι το μόνο που θέλουν από τις εκλόγες είναι να ανάψουν καπνογόνα και να φωναξουν συνθηματα. Εγω αυτη την κατασταση είδα εχθες το βραδυ που περασα απο τη σχολη. Α και να μην ξεχασω, πως οι νικετες των εκλογων, μιας και ειχανε μπει στο αθλητικο πνευμα με τα συνθηματα κτλ, θα πανε και στα μπουζουκια οπως κανουνε οι ομαδες οταν παιρνουνε καποιο κυπελλο. Ας σοβαρευτουμε επιτελους.
Βεβαια, επειδη εχω σουρει πολλα στις παραταξεις, δεν θα πρεπει να ξεχναμε και το τι εγινε περσυ με τις καταληψεις και τις πορείες, που ειχε ως αποτελεσμα να μην περασει το αρθρο 16. Βεβαια, να μην προσπαθουν οσοι δεν συμμετηχαν ενεργα και αποφασιστηκα, να παραπληροφορουν και να προσπαθουν να πεισουν οτι ηταν και αυτοι σε αυτες τις κινητοποιησεις. Καταλαβατε βεβαια για ποιους ΔΥΟ μιλαω!!!