Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2009

Ε και;

Μιας και βρήκα λίγο χρόνο, θα γράψω κάποιες αναρτήσεις, οι οποίες θα μπουν μέσα στις επόμενες μέρες, σχετικά με κάποια θέματα που διάβασα πριν λίγο, ή πολύ, καιρό, απλά τότε δεν τα σχολίασα.

Και ας ξεκινήσουμε με αυτό εδώ:
"Σύμφωνα με αυτό:
http://www.cyprus-forum.com/cyprus21837.html και αυτό
http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetay&ArticleID=918322&Date=23.01.2009&CategoryID=81
η τουρκική ραντικάλ λέει: Μια γυναίκα από την τουρκική μειονότητα της Θράκης (Κομοτηνή) έγινε δεκτή σαν επαγγελματίας στρατιώτης απ΄τον Ελληνικό στρατό.
Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουμε ν΄ασχολούμαστε με τον κάθε ανόητο τρακτεροφόρο/κουκουλοφόρο, και ν΄ασχοληθούμε με σοβαρά θέματα.Η Ελλάδά άρχισε να γίνεται Κόσοβο, σε λίγο θα έχουμε τουρκόφωνους αξιωματικούς και αλβανούς στρατιώτες, ο Μεϊμαράκης τάζει μείωση θητείας (ήδη στα στρατόπεδα βλέπουμε στρατιώτη με το κυάλι), η Ντόρα το χαβά της, ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός Καραμανλής βλέπει απ΄τη ραφήνα τουρκικές φρεγάτες, ο ΓΑΠ παράγει πολιτική μέσω e-book (όποτε δεν κάνει ποδήλατο), οι άλλοι τρεις γραφικοί άλλα αντί άλλων, και όλοι εμείς ασχολούμαστε με τους γεωργούς που έχουν μάθει να επιδοτούνται για προϊόντα που δεν παράγουν από στρέματα που δεν έχουν.Ασχολείτε κανείς με την Ελλάδα ρεεε??
Αμα είναι να διαλύσουμε μια χώρα που χτίστηκε με αίμα, και η πολιτική ηγεσία των κομάτων να εξακολουθεί να εθελοτυφλεί, πείτε το μας νωρίς ν΄αναλάβουμε δράση σαν πολίτες...
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ"

Από το troktiko το κείμενο αυτό, το οποίο δεν ξέρω ποιος το έχει γράψει, αλλά κάπου χάνεται ο τύπος. Να του εξηγήσουμε ότι Ελλάδα δεν είναι ο στρατός. Δεν ξέρω αν το ξέρεις αυτό; Τί έχεις κερδίσει με τόσο κόπο και τόσο αίμα. Από τον καναπέ και το πληκτρολόγιο σου το έχυσες το αίμα;

Μου φαίνεται λίγο αδιανόητο να πιστεύουμε ότι όλα αυτά που γινόντουσαν πριν λίγο καιρό, με τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου, με τη φρεγάτα που έφτασα στη Ραφήνα, δεν ήταν συμφωνημένα. Θυμόμαστε όλοι πολύ καλά ότι τότε η κατάσταση δεν ήταν και η καλύτερη (όχι ότι τώρα είναι!!!).

Γράφει εκτός των άλλων, ακόμα δεν έχω σχολιάσει αυτό που ήθελα και στο οποίο αναφέρεται και ο τίτλος, ότι "
όλοι εμείς ασχολούμαστε με τους γεωργούς". Χμ. Ασχολήσου με τα F-16 που δεν πήραμε (λέω ως παράδειγμα). Είναι πιο σημαντικός ο οπλισμός της χώρας.

Στην αρχή του σχολίου του, λέει ότι "
μια γυναίκα από την τουρκική μειονότητα της Θράκης (Κομοτηνή) έγινε δεκτή σαν επαγγελματίας στρατιώτης απ΄τον Ελληνικό στρατό.
Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουμε ν΄ασχολούμαστε με τον κάθε ανόητο τρακτεροφόρο/κουκουλοφόρο, και ν΄ασχοληθούμε με σοβαρά θέματα.Η Ελλάδά άρχισε να γίνεται κόσοβο, σε λίγο θα έχουμε τουρκόφωνους αξιωματικούς και αλβανούς στρατιώτες". Δεν μπορώ να καταλάβω που είναι το πρόβλημά του. Ποιο είναι το σοβαρό θέμα; Όλος ο κόσμος που βγήκε έξω το Δεκέμβρη για σοβαρό θέμα βγήκε, όχι γιατί προσλάβαν μία ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΑ στο στρατό.

Τονίζω το μουσουλμάνα, γιατί κάνει ένα λάθος, το οποίο το κάνουν και πολλοί. Και επειδή είμαι εδώ και ζούμε μαζί με αυτούς τους ανθρώπους στην καθημερινότητα μας, νομίζω ότι μπορώ να μεταφέρω μερικά πράγματα που έχω μάθει και ξέρω και άλλα που συνηδιτοποίησα εδώ.

Να ξεκαθαρίσουμε ότι οι Μουσουλμάνοι εδώ στη Θράκη, δεν είναι Τούρκοι. Είναι Ελληνικής εθνικότητας και οι περισσότεροι είναι Πομάκοι, οι οποίοι έχουν δική τους διάλεκτο. Και επειδή κάποιοι ξεχνάνε γρήγορα. Το έχουμε άλλωστε αυτό στην Ελλάδα. Κάτι πρέπει να έχει η φέτα, μάλλον, που την έχουμε εθνικό προϊόν!!! Να θυμήσουμε λοιπόν, ότι τα χωριά αυτά, τα Πομακικά, ήταν μέχρι πριν μερικά χρόνια, εδώ είμαι αδιάβαστος και δεν θυμάμαι πόσα, κλεισμένα με μπάρες. Δεν μπορούσε να μπει κανείς. Μόνο έβγαιναν για να πάνε στις δουλείες τους. Αποκομένοι δηλαδή από την υπόλοιπη κοινωνία της εδώ περιοχής. Τότε η Τουρκία έκανε κινήσεις και τους πλησίασε. Με διάφορους τρόπους. Έχτισε αρκετά από τα τζαμιά τους, τους έδωσε δορυφορικά πιάτα για να πιάνουν τα τούρκικα κανάλια. Άλλωστε για να ξεχωρήσεις ποιος μένει που εδώ κοιτάς αν έχει ένα κίτρινο πιάτο που γράφει televes. Τί κατάφερε η Τουρκία τότε; Να βγει η καλή της υπόθεσης. Και προφανώς τα κατάφερε. Ποιος τη βοήθησε; Μα ποιος άλλος. Οι Έλληνες πολιτικοί. Όχι εσκεμένα. Αλλά με τόση βλακεία που κουβαλάνε εκεί μέσα, δεν ήταν και δύσκολο να τους βοηθήσουν χωρίς να το θέλουν.

Έτσι έχουν τα πράγματα. Αν κάνω λάθος, επιβάλλεται να με διορθώσετε. Αλλά νομίζω ότι έτσι έχουν. Οπότε αντί να καθόμαστε και να λέμε βλακείες, για τους μουσουλμάνους και τους τουρκόφωνους της περιοχής, ας κοιτάξουμε λίγο πιο βαθιά, για να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: