Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2009

Εκτός από το κάπνισμα, βλάπτει και το μποτιλιάρισμα

Σύμφωνα με έρευνα του σουηδικού Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης, υπό τον Γκόραν Πεσάγκεν, υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος εμφράγματος κατά 40% όσων ζουν σε περιοχές με θορύβους του κυκλοφοριακού, όταν αυτός ξεπερνά τα 50 ντεσιμπέλ, καθώς η σοβαρή ηχορύπανση από το κυκλοφοριακό μπορεί να φθάσει μέχρι και τα 80-90 ντεσιμπέλ.
Αυτά είναι μερικά από τα κομμάτια του κειμένου του in.gr. Βέβαια ο υπεύθυνος της έρευνας είπε ότι χρειάζεται κι άλλη έρευνα για να επιβεβαιωθεί αυτό το στοιχείο, αλλά εμείς θα το χρησιμοποιήσουμε για να πούμε ξανά.

ΠΑΡΤΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ. Αφήστε το αυτοκινητάκι σας στο γκαράζ, στην πυλωτή ή όπου αλλού το έχετε παρκάρει (συνήθως στην Αθήνα, στου διαόλου τη μάνα το έχετε, αλλά εκεί κάθε μέρα με αυτό...) και πάρτε ένα καινούργιο ή αν έχετε παλιό ποδήλατο και βγείτε έξω.

Γιατί εκτός του ότι κάθεσαι μέσα στο μποτιλιάρισμα τόσες ώρες, σου ανεβαίνει η πίεση, σπάνε τα νεύρα σου και άλλα τόσο ωραία, κινδυνεύεις να πάθεις και έμφραγμα. Πάντως αν το δείτε καλά καλά, αν παθαίνει κάθε φορά όλα τα προηγούμενα, ε λογικό είναι κάποια στιγμή να το πάθεις το έμφραγμα!!!

Τώρα για όσους μένετε σε κεντρικούς δρόμους, τι συμβουλή να σας δώσουμε; Μάλλον μετακομίστε. Και αν δεν μπορείτε, που όντως είναι και δύσκολο, αλλάξτε πόλη. Και για να μιλήσουμε και για την Ελλάδα, φύγετε από την Αθήνα και πηγαίνετε σε καμιά μικρότερη. Θα βρείτε την υγεία σας. Στην κυριολεξία, όχι αστεία.

Πάντως πέρα από την πλάκα δεν είναι και ότι πιο εύκολο να γίνει αυτό. Το συζητάγαμε εδώ με τα παιδιά προχθές και πραγματικά δεν μπορεί κάποιος εύκολα να φύγει από αυτή την κωλοπόλη, όχι γιατί δεν θέλει, αλλά γιατί δεν μπορεί, λόγω δουλειάς κυρίως.

Πάντως ξαναλέω. Αγορά ποδηλάτου άμεσα. Θα ανοίξει και ο καιρός όπου να ναι. Θα το ξεθάψω κι εγώ από το υπόγειο. Άντε επιτέλους, να πάμε καμιά βόλτα. Και καμιά κόντρα! Έχω βάλει ήδη στοίχημα με αυτοκίνητο!!!

1 σχόλιο:

dapnipako είπε...

μου αρεσει ο χαρακτηρισμος της Αθηνας στην προτελευταια παραγραφο! Καλες βολτες!