Σάββατο, 2 Μαΐου 2009

Όλα σε θυμίζουν...

Γεια σας και πάλι από την Πόλη. Δεύτερη μέρα σήμερα και το πρόγραμμα είχε πάλι αρκετό περπάτημα, αλλά για μένα αρκετά βαρετό, μιας και το μεγαλύτερο κομμάτι ήταν στο μεγάλο παζάρι που υπάρχει εδώ. Θα τα πούμε αναλυτικά παρακάτω.

Ας τα πάρουμε από την αρχή όμως. Και η αρχή της ημέρας είναι... από το βράδυ. Δηλαδή από εχθές το βράδυ. Βγήκαμε μια βόλτα στον πεζόδρομο στην περιοχή Ταξίμ, όπου αν και αρκετά αργά, πολύς κόσμος πήγαινε πάνω κάτω και υπήρχε ζωή στα μαγαζιά. Βρήκαμε ένα λοιπόν το οποίο είχε ζωντανή μουσική, με τούρκικα φυσικά τραγούδια. Να προσθέσω, ότι η μουσική τους είναι πολύ ωραία. Και πρέπει να παίζανε και επιτυχίες εχθές εκεί, γιατί είχαν ξεσηκωθεί όλοι! Το ωραίο της υπόθεσης ήταν ότι το μαγαζί ήταν σε ένα πεζόδρομο με τα τραπέζια έξω και ο κόσμος ήταν πολύ ενθουσιώδης, χόρευε και γενικά υπήρχε χαβαλές. Μάλιστα, για να δικαιολογήσω και τον τίτλο του κειμένου, παίξανε και το "όλα σε θυμίζουν" και μάλιστα σε ένα σημείο τραγούδησε και ελληνικά. Πάρτε μία γεύση για το τι γινότανε σε εκείνο το στενάκι.Πάμε στο πρωινό της ημέρας. Αρχικά πήγαμε στο Πατριαρχείο, ενώ στη συνέχεια, μιας και είχαμε λίγο χρόνο, πήγαμε και από την Αιγυπτιακή αγορά, στην οποία είχαν γυριστεί και κάποιες σκηνές από την Πολίτικη Κουζίνα. Η αγορά αυτή έχει περίπου στα 80 μαγαζιά, με μπαχαρικά και λουκούμια κυρίως. Κόσμος πάνω κάτω. Βέβαια αυτό δεν ήταν τίποτα μπροστά στο Παζάρι. Εκεί πήγαμε το μεσημέρι. Πριν όμως, κάναμε την βόλτα στο Βόσπορο. Όπως μας είπε και ο ξεναγός είναι όλη η ομορφιά της Κωνσταντινούπολης, και δεν είχε και άδικο. Τέλος για το πρωινό πρόγραμμα, μιας και σε λίγο ξεκινάει και η βραδινή έξοδος, πήγαμε στο Μεγάλο Παζάρι. Έχει 4000 μαγαζιά. Θες 2-3 μέρες για να το γυρίσεις όλο. Δεν είχα βέβαια καμία τέτοια διάθεση. Και οι 2 ώρες που κάθισα εκεί μέσα υπεραρκετές ήταν. Βέβαια άλλοι από την παρέα την είχανε καταβρεί. Κάνανε τα παζάρια τους, αγοράζανε. Είχανε μπει στο κλίμα. Προσωπικά τα βαριέμαι!!!

Αυτά και για σήμερα. Αύριο επιστροφή και η περιγραφή των γενικών εντυπώσεων μεθαύριο από τη Ξάνθη. Καλό σας βράδυ από την Πόλη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: