Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2008

Ας μην αφήσουμε καθόλου πράσινο...

boomp3.com

Τελικά γιατί να έχουμε δέντρα και δάση γύρω μας; Γιατί να φυτεύουμε λουλούδια στα μπαλκόνια μας; Γιατί να κάνουμε δεντροφυτεύσεις ; Αφού δεν θα τα ξανά κάψουνε. Αφού τα δέντρα καίγονται εύκολα. Τα δάση πιάνουν με το παραμικρό φωτιά. Χαλάμε λεφτά για να προσπαθήσουμε να τα σώσουμε και μετά για να τα αναδασώσουμε. Ενώ το τσιμέντο. Ε το τσιμέντο; Τι ωραίο που είναι, ε; Δεν καίγεται με τίποτα. Δε πα να πετάξεις το τσιγάρο. Το τσιμέντο εκεί θα είναι. Εντάξει σε περίπτωση έκρηξης ή ανικανότητας στο μαγείρεμα, δεν θα αντέξει. Θα φουντώσει. Αλλά γενικά σταθερή αξία. Βράχος. Ρίχνεις το χρήμα στην αρχή και είναι σταθερή επένδυση. Γιατί λοιπόν να μην κάψουμε και τα υπόλοιπα, περιττά δάση που υπάρχουν, και να χτίσουμε στη θέση τους σπίτια. Δεν είναι πολύ ωραία αυτή η εικόνα; Παντού σπίτια. Παντού δρόμοι. Τι να το κάνουμε αυτό το πράγμα, που λέγεται δέντρο. Λες και χρησιμεύει πουθενά.

Μάλλον αυτό σκέφτονται όλοι όσοι εκμεταλλεύονται καταστάσεις για να αποκτήσουν προσωπικό και όχι μόνο κέρδος. Ας δούμε το πιο πρόσφατο γεγονός. Μάλλον το προηγούμενο από το πιο πρόσφατο. Γιατί το τελευταίο μου έδωσε την ιδέα να γράψω γι αυτό το θέμα. Εννοώ την πυρκαγιά στη Σκόπελο που έκαψε 3.000 στρέμματα. Ας πάμε στην αμέσως προηγούμενη μεγάλη πυρκαγιά στην Ελλάδα. Μάλλον λάθος αριθμός. Δεν ήταν πυρκαγιά. Ήταν πυρκαγιές. Και το αποτέλεσμα του πόθου για πλούτο και της ανικανότητας του κρατικού μηχανισμού, δεν ήταν άλλο από την καταστροφή της μισής Πελοποννήσου. Και όλα αυτά γιατί; Μα για τι άλλο. Άμα δούμε προσεκτικά το χάρτη, θα δούμε ότι εκεί που κάηκαν τα πάντα, υπάρχει η πρόθεση να περάσει η Ιωνία Οδός. Κοινώς πάλι τα οικονομικά συμφέροντα κάποιων. Κλασσικά δεν υπήρχε μηχανισμός να αντιμετωπίσει όλο αυτό το χάος. Και το θέμα είναι ότι δεν υπήρχε κάποιο σχέδιο γρήγορης αντιμετώπισης της φωτιάς στην αρχή της. Μετά το παιχνίδι χάθηκε.

Αλλά τελικά μήπως αυτός ήταν ο στόχος...(;)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχουμε τρέλα στο κάτω το κεφάλι
κ μια παράταξη έχουμε μεγάλη
μυαλό δεν έχουμε μας πιάνει κ ζαλάδα
για μια πασπαρα πρώτη στην Ελλάδα!!
Άκος!

Michalis είπε...

Πόσο άκυρος μπορεί να είσαι ρε κολλημένε; Θα μου πεις πρεπει να υποστηριξεις κατι. Αλλα την πασπ ρε ακη; Δηλαδη ελεος. Παντως εκτος θέματος το σχολιο σου. Το αφηνω για να εχουνε να γελανε και οι επομενοι!!!