Σάββατο, 29 Μαρτίου 2008

Ας σβήσουμε τα φώτα για μία ώρα. Μπορούμε.

Ότι ο πλανήτης φτάνει στα όρια του είναι γνωστό σε όλους μας. Η υπερθέρμανση του από τη συνεχή εκπομπή αερίων σε συνδυασμό με τη συνεχή κατανάλωση ενέργειας, τα αποθέματα της οποίας τελειώνουν, κάνουν την κατάσταση εξαιρετικά επικίνδυνη. Κάνουν τη Γη μία μπάλα έτοιμη να εκραγεί.

Τα πάντα είναι στο χέρι μας. Μπορούμε να στείλουμε το μήνυμα μας εκεί που είναι να το στείλουμε. Αρκεί να το κάνουν πολλοί μάζι, για να έχει μία πιθανότητα παραπάνω να φτάσει στον προορισμό του.

Σήμερα (29/3/08) στις 20:00 η WWF καλεί τους πολίτες όλου του κόσμου να σβήσουν τα φώτα τους, ως μια συμβολική κίνηση για τη σωτηρία του πλανήτη. Όπως αναφέρει και το in.gr στο Σίδνεϊ στις 31 Μαρτίου 2007 γύρω 2,2 εκατομμύρια κάτοικοι (το 1/5 της Ελλάδας) έβγαλαν τις συσκευές του σπιτιού τους από την πρίζα και έκλεισαν τα φώτα τους, με αποτέλεσμα να μειωθεί η κατανάλωση ηλεκτρικού κατά 10,2%.

Μπορούμε να το κάνουμε και εμείς. Δεν θα πάθουμε τίποτα για μία ώρα χωρίς υπολογιστή, ίντερνετ και τηλεόραση. Και μην ψάχνουμε δικαιολογίες. Τα τρόφιμα δε χαλάνε για μία ώρα, χωρίς ψυγείο. Μπορούμε κι εμείς, όπως και οι υπόλοιποι. Άλλωστε δεν ζει κάποιος άλλος πάνω στον πλανήτη αυτό, αλλά εμείς. Οπότε για εμάς και για τους επόμενους το κάνουμε.

Για να μπορέσουν να ζήσουν επόμενοι…

2 σχόλια:

tha-ginoume-re-hlektrologoi είπε...

Σημαντικη η κινηση της WWF...Σιγουρα τα πραγματα ειναι στο χερι μας αλλα δυστυχως οι περισσοτεροι συνανθρωποι μας δεν κανουν καποια προσπαθεια να βοηθησουν...Δεν εχουν καταλαβει ακομα
την κρισιμοτητα της καταστασης φαινεται...Δυστυχως πιστευω οτι η κατασταση θα παραμεινει η ιδια γιατι πλεον κανενας δεν ενδιαφερεται ουτε για τον κοσμο γυρω του ουτε για τους συνανθρωπους του παρα μονο για τον εαυτο του....

Michalis είπε...

...και το χρημα (δυστυχως)