Τρίτη, 20 Μαΐου 2008

Κάτι διαφορετικό

Επιτέλους έγινε και κάτι θετικό και διαφορετικό σε αυτή την πόλη. Φυσικά, μιλάω για την Αθήνα, που οι πολυκατοικίες και τα αυτοκίνητα έχουν τον κυρίαρχο ρόλο. Αποτέλεσμα αυτού, είναι να μην υπάρχουν χώροι για τα παιδιά να παίξουν στον ελεύθερο χρόνο τους, που είναι και ελάχιστος, να αθληθούν και να εκτονωθούν. Έτσι κλείνονται μέσα σε τέσσερις τοίχους και το μόνο που τους απομένει είναι μία τηλεόραση και ένας υπολογιστής, μία ψηφιακή αλάνα, όπως είπε και ο Λαζόπουλος.
Παρόλα αυτά πολύ θετική ήταν η ενέργεια του Δήμου Αθηναίων να κλείσει από το πρωί της Κυριακής μέχρι το μεσημέρι, την πανεπιστημίου και να την κάνει μία απέραντη αλάνα, όπως αναφέρει και το άρθρο του ελεύθερου τύπου. Εμφανίστηκαν λοιπόν γήπεδα ποδοσφαίρου, εκεί που υπήρχαν δρόμοι, και πιτσιρίκια με τους γονείς, εκεί που υπήρχαν αυτοκίνητα. Έστω και για λίγες ώρες η Αθήνα απέκτησε ένα άλλο χρώμα.
Δυστυχώς, όμως, είναι μια κίνηση, η οποία γίνεται μία στο τόσο, και αν. Γιατί δεν αρκεί να κλείσουμε συμβολικά ένα δρόμο. Πρέπει όλοι οι υπεύθυνοι να προχωρήσουν τη δημιουργία πάρκων σε όποιες περιοχές είναι ικανό να γίνει αυτό, π.χ. στο παλιό αεροδρόμιο στο Ελληνικό, και όχι σιγά σιγά και να δίνουν τις εκτάσεις λίγες λίγες, στους ιδιώτες για να φτιάξουν εμπορικά καταστήματα και πολυκατοικίες.
Φτάνει πια. Από αυτά έχουμε γεμίσει. Η Αθήνα θέλει λίγο πράσινο. Θέλει πάρκα. Θέλει χώρο για να μπορούν να εκτονωθούν τα παιδιά. Αλλά ποιος έχει τα κότσια να τα κάνει αυτά;

Δεν υπάρχουν σχόλια: