Πέμπτη, 22 Μαΐου 2008

Νικόλα σε ευχαριστούμε

Έχω ξαναπεί ότι εκτός από Αστέρας είμαι και ΟΦΗ. Άλλωστε οι παλιές και πρώτες αγάπες δεν ξεχνιούνται. Γι αυτό θα ήταν παράλειψη μου να μην αναφερθώ στον μεγάλο ΝΙΚΟ ΜΑΧΛΑ, που έκλεισε την καριέρα του φέτος. Το "κοπέλι", είναι ο μοναδικός Έλληνας ποδοσφαιριστής που έχει κατακτήσει χρυσό παπούτσι, όταν το 1998 σημείωσε 34 γκολ σε 32 αγώνες με την ολλανδική Φίτεσε. Στον ΟΦΗ αγωνίστηκε για 8 χρόνια, μεχρι το 96, και μετά ακολούθησε η λαμπρή καριέρα στο εξωτερικό. Δυστυχώς οι άνθρωποι που διοικούν τον ΟΦΗ, δεν τον άφησαν να ολοκληρώσει την ποδοσφαιρική του καριέρα στην Κρήτη. Δεν πειράζει όμως. Ο Νίκος ήταν, είναι και θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Σε ευχαριστούμε Νικόλα για την προσφορά στον ΟΦΗ και στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η ανακοίνωση του πανελλήνιου συνδέσμου φίλων ΟΦΗ:

Πριν από μερικές μέρες ο Νίκος Μαχλάς ανακοινώσε την αποχώρηση του από την ποδοσφαιρική δράση.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Φίλων ΟΦΗ Αθηνών αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον μεγάλο Νικόλα από τα βάθη της Κρητικής ψυχής όλων των μελών του για την προσφορά του στην ομάδα που αγάπησε τόσο παθιασμένα και αμόλυντα όσο εμείς…

Η συμβολή σου στην διάδοση του Ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά και κρητικού πολιτισμού σε όλη την Ευρώπη υπήρξε τεράστια. Στην ιστορία έχεις γραφτεί ως ο πιο επιτυχημένος εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρώπη, ενώ στις καρδίες μας σαν ένας αγνός συναγωνιστής ομιλίτης που μας χάρισε μεγάλες στιγμές.

Με ρίγος θυμόμαστε το γκολ εναντίον της Ατλέτικο, αλλά και αυτό απέναντι στη Ρωσία, που έστειλε την Εθνική μας ομάδα στο παγκόσμιο κύπελλο. Με περηφάνια χαιρετίζαμε όλα τα γκολ που πετύχαινες και τους τίτλους που κατακτούσες όλα αυτά τα χρόνια που έπαιξες στο εξωτερικό.

Λυπόμαστε μονάχα, που οι άνθρωποι που έχουν λεηλατήσει την ιστορία του ΟΦΗ και έχουν συρρικνώσει τη δυναμική του τα τελευταία χρόνια, με την μικρότητα που επέδειξαν, δεν σου επέτρεψαν να κλείσεις τη λαμπρή καριέρα σου στην ομάδα που αγάπησες. Λυπόμαστε που δεν είχαν ούτε καν τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια να σε ευχαριστήσουν για την προσφορά σου στην ομάδα, αν όχι σαν πρόσωπα, τουλάχιστον σαν εκπρόσωποι της ΠΑΕ ΟΦΗ.

Η δική σου ιστορία Νικόλα έχει γραφτεί με τόσο λαμπρά γράμματα που κανείς δεν μπορεί να την αμαυρώσει...
Η δική τους όμως ιστορία συνεχίζει να γράφεται μέρα με τη μέρα με χρώματα τόσο σκοτεινά όσο οι πράξεις τους…

Φίλαθλοι του ΟΦΗ, η λεηλασία της ιδέας του ΟΦΗ δεν έχει τελειωμό. Σπασμωδικές νίκες και συγκυριακά αποτελέσματα όπως αυτό με τον Παναθηναϊκό δεν πρέπει να μας «υπνωτίζουν». Χρειάζεται συνεχής επαγρύπνηση για να καταφέρουμε να φέρουμε τον ΟΦΗ εκεί που ονειρευόμαστε τόσο εμείς, όσο και οι μεγαλύτερες προσωπικότητες που πέρασαν (και εκδιώχθηκαν!), όπως ο Νίκος Μαχλάς και ο Νίκος Νιόπλιας.


Και ξέχασα να πω ότι ο επίσημος ΟΦΗ δεν έβγαλε καμία ανακοίνωση. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΤΣΙΡΑΚΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: