Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2008

Μας δουλεύουν;

Ερώτηση κρίσεως... Μας δουλεύουν; Το πιθανότερο είναι ότι η ερώτηση είναι ρητορική και όχι κρίσεως. Και για να σας δώσω να καταλάβετε για τι πράγμα μιλάω. Διάβασα σήμερα το πρωί διάβασα ένα άρθρο στο in.gr, στο οποίο αναφέρεται πως σύμφωνα με τη Eurostat η μισή έκταση της Ελλάδας καλύπτεται από δασικές εκτάσεις... Και μάλιστα η Ελλάδα είναι η 6η θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27.
Και εδώ μπαίνουν μερικά ερωτήματα. Εκτός από το πρώτο, το οποίο έχει προφανέστατη απάντηση. Αυτή η μέτρηση έγινε σε όλες τις υποτιθέμενες δασικές εκτάσεις; Δηλαδή και στα καμμένα; Γιατί ναι είχαμε πολλά δάση, αλλά αν θυμάμαι καλά το προπροηγούμενο καλοκαίρι τα κάψαμε, κάτι βέβαια που γίνεται τα τελευταία χρόνια με μεγάλους ρυθμούς, απλά πρόπερσι ήταν πολύ έντονο. Αν μετριούνται αυτά μέσα στην έρευνα, νομίζω ότι τότε χάνετε η αξιοπιστία της. Δεν είμαι όμως απόλυτα σίγουρος σε αυτό και καλό θα ήταν να υπήρχε μία απάντηση από κάποιον που έχει κάποια παραπάνω πληροφορία επί του θέματος.
Μάλιστα έχουμε τόσα πολλά δάση που..."από τα 65.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα που καταλαμβάνουν οι δασώδεις περιοχές στην Ελλάδα, το 53% είναι διαθέσιμο για παραγωγή ξυλείας"... σύμφωνα πάντα με την Eurostat. Δηλαδή έχουμε τόσα δάση που τα κόβουμε κιόλας. Μάλιστα πιο κάτω αναφέρει ότι παρ' όλα αυτά η ξυλεία έχει μειώσει την παραγωγή της τα τελευταία χρόνια...
Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω το νόημα μίας τέτοιας έρευνας. Δυστυχώς δεν αναφέρονται περισσότερες λεπτομέρειες και στοιχεία για την έρευνα. Δεν ξέρουμε ακριβώς τι μέτρησαν και τι συμπεριέλαβαν στην έρευνα. Αν όντως έχουν μετρήσει και τα καμμένα, τότε νομίζω ότι θέλουν να μας κοροϊδέψουν μπροστά στα μάτια μας.
Δύσκολο όμως...

2 σχόλια:

dapnipako είπε...

borei h 3ilia na exi miw8i, gt den iparxun pia dentra na koyoun meta tus emprismous!

dapnipako είπε...

συγγνωμη για τα αγγλικα απο πανω αλλα ημουν στο πανεπιστιμιο οταν εκανα το σχολιο... ωριστε και η απαντηση μου! http://dapnipako.blogspot.com/2008/10/blog-post_22.html