Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2009

Πέτυχαν τον στόχο τους....

Τελικά δεν είναι ότι δεν σε ακούνε πάντα. Τελικά ακόμα και όταν πιστεύεις ότι αυτό που κάνεις μάλλον θα μπει από το ένα αυτί τους και θα βγει από το άλλο, κάτι μπορεί να γίνει και η προσπάθεια σου θα αποφέρει καρπούς. Τις περισσότερες φορές ακούς τους γύρω σου να σου λένε "γιατί το κάνεις αυτό, αφού δεν θα σε ακούσει κανείς", "γιατί διαμαρτύρεσαι, αφού δεν θα αλλάξει τίποτα, αυτό που θέλουν να κάνουν θα το κάνουν". Καταρχήν να πούμε ότι αυτή δεν είναι λογική. Γιατί αν είναι έτσι, θα πρέπει να κάτσουμε να φάμε στη μάπα ότι μας δίνουν και να δεχτούμε όλα αυτά που θέλουν χωρίς να κάνουμε τίποτα, σαν να είμαστε άβουλα όντα.

Κι όμως εκεί που τις περισσότερες φορές όντως δεν σε ακούει κανείς, αλλά εσύ έχεις κάνει την προσπάθεια σου, έχεις κάνει τον αγώνα σου, κάτι γίνεται και αυτοί που πρέπει παίρνουν το μήνυμα.

Αφορμή για όλα τα παραπάνω ήταν αυτό που άκουσα χθες το πρωί στο ραδιόφωνο. Στην Κατερίνη, αν δεν κάνω λάθος, όσοι πήγαιναν στο σούπερ μάρκετ έπαιρναν στο καλάθι τους και από ένα λίτρο γάλα. Όταν πήγαιναν στο ταμείο, πλήρωναν όλα τα προϊόντα εκτός από το γάλα, το οποίο το άφηναν στην άκρη πριν το χτυπήσει ο/η ταμίας. Και δεν το έκαναν ένας ή δυο, απ' ότι κατάλαβα αλλά πολλοί. Και πέτυχαν το στόχο τους. Η τιμή του λίτρου μειώθηκε κατά 26 λεπτά. Δεν είναι και λίγο.

Τί κατάφεραν οι τύποι στην Κατερίνη; Πρώτον να μας δείξουν ότι με συλλογική προσπάθεια όλα γίνονται. Δεύτερον να θορυβήσουν τους υπεύθυνους της εταιρίας που έβγαζε το γάλα αυτό και να τους αναγκάσουν, με τον τρόπο τους, να μειώσουν την τιμή του, για να μην δουν τα έσοδα από τις πωλήσεις του να μειώνονται δραματικά.

Όλα γίνονται. Γι αυτό δεν πρέπει να κωλώνουμε. Κάποια στιγμή θα μας ακούσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: