Τετάρτη, 13 Μαΐου 2009

Φοιτητικές εκλογές 2009.

Και έφτασε η μέρα, που όλοι οι παραταξιακοί περιμένανε. 13 Μαΐου, λοιπόν σήμερα και φοιτητικές εκλογές. Παρακολούθησα τη Δευτέρα τη συνέλευση που έγινε στην πολυτεχνική του ΔΠΘ. Όλες μα όλες οι παρατάξεις, το μόνο που έκαναν ήταν να πυροβολούν τις αντίπαλες. Προσπάθεια για αμέτρητη λάσπη. Καμία δεν αναφέρθηκε στο τι έχει ως στόχο/ους. Εγώ, στο γενικό πλαίσιο της παράταξης είμαι σύμφωνος. Διαφωνώ όμως κάθετα στο τρόπο με τον οποίο λειτουργούν σήμερα. Φανατισμός και δίψα για το καλό της παράταξης και τη νίκη της στις εκλογές. Δυστυχώς πολλά παιδιά παγιδεύονται μέσα στις παρατάξεις και ο φανατισμός τους αυτός οδηγεί σε ακραίες ενέργειες.

Σήμερα, λοιπόν, γινότανε ο κακός χαμός. Έβλεπες άτομα που μπορεί και να μην τα είχες ξαναδεί στη ζωή σου, μέσα στη σχολή. Μπλουζάκια, αφίσες, αυτοκόλλητα. Ότι είχε όρεξη ο καθένας.

Αλλά έχω να κάνω μια ερώτηση. Αυτό είναι το νόημα των εκλογών και των παρατάξεων; Ποιος θα κερδίσει; Ποιος θα βγει να φωνάξει τα συνθήματα του; Και α και ου ή το που είναι ο βάγκνερ και πάει λέγοντας; Γιατί αν είναι έτσι, που έτσι είναι, το έχουμε χάσει το παιχνίδι. Γιατί απλά δεν ενδιαφέρονται για το πανεπιστήμιο, όπως θέλουν να αφήσουν να εννοηθεί, αλλά για την προσωπική τους προβολή και καταξίωση στο χώρο αυτό.

Για να δούμε, λοιπόν και δυο πραγματάκια για κάθε παράταξη. ΔΑΠ και ΠΑΣΠ ή ΠΑΣΠ και ΔΑΠ, για να μην παρεξηγηθούν, νομίζω ότι μπορώ να τις αναφέρω μαζί γιατί οι διαφορές τους είναι ελάχιστες ή και καμία. Λάθος. Υπάρχει μία. Η μια πάει στο κυβερνείο και στο ρόδον, η άλλη στην πυξίδα. Να με συγχωρούνε. Όπως είχε πει και ένας στην προτελευταία συνέλευση, «έρχονται εκλογές, πρέπει να τσακωθείτε». Όπως καταλάβατε, διαφορά καμία. Σχόλιο κανένα. Πάμε παρακάτω. ΠΚΣ. Κατά τη γνώμη μου, αρκετά κολλημένοι και με παρωπίδες. Α ξέχασα. ΔΑΠ, ΠΑΣΠ και ΠΚΣ, όσο και να θέλουν να πείσουν ότι δεν έχουν άμεση σχέση, είναι ένα μαγαζάκι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ. Συνεχίζοντας, ΕΑΑΚ. Ανεξάρτητοι αριστεροί φοιτητές, που δυστυχώς η καφρίλα τους ώρες ώρες ξεπερνάει τα όρια και δυστυχώς δεν έχουν τεκμηριωμένες απόψεις και προτάσεις. Τέλος υπάρχει και το ΔΙΚΤΥΟ, αλλά εδώ στην πολυτεχνική είναι αρκετά αδύναμο. Τουλάχιστον, ΠΚΣ, ΕΑΑΚ και ΔΙΚΤΥΟ δείχνουν ένα περισσότερο ενδιαφέρον. Τώρα αν είναι και αυτό ψεύτικο, όπως των άλλων...

Ίσως το παραπάνω κείμενο να σας θυμίζει κάτι. Είναι ένα μεγάλο κομμάτι του περσινού κειμένου από τις περσινές φοιτητικές εκλογές. Τί άλλαξε; Μόνο η ημερομηνία. Τίποτα άλλο. Ούτε οι παρατάξεις, ούτε ο τρόπος που αντιμετωπίζουν το πανεπιστήμιο. Υπάρχει βέβαια και κάτι διαφορετικό σε σχέση με την περσινή ανάρτηση. Φέτος δεν πήγα στη συνέλευση που θα λέγανε τι κάνανε και τι θα κάνουνε. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έγινε η συνέλευση. Για να πουν τί; Ένα τίποτα;

Πήγα ψήφισα σήμερα. Πήγα λίγο πιο αργά και ήταν ήρεμα τα πράγματα. Καθόντουσαν όλα τα διαφόρων χρωμάτων προβατάκια στις μάντρες τους και περιμένανε να πέσει ο ήλιος και να αρχίσει η καταμέτρηση. Μετά να αρχίσουν τα συνθήματα και άλλα τέτοια.

Αν αυτό είναι το μέλλον μας, μάλλον τα πράγματα είναι άσχημα...

Υ.Γ.: Δεν νομίζω να αμφιβάλλει κανείς ότι η φωτογραφία ταιριάζει απόλυτα στην ανάρτηση;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολυ ωραια κριτικη για τα κομματα στα πανεπιστημια της Ελλαδας. Και ναι η φωτο ταιριαζει απολυτα θα συμφωνησω...