Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2009

Εφετζίδικη επιφάνεια εργασίας

Μιας και την έχουν κοπανήσει όλοι από τη Ξάνθη και η βαρεμάρα αρχίζει να βαράει κόκκινο, έχω να σας προτείνω ένα αρκετά εφετζίδικο προγραμματάκι που βρήκα πριν λίγο και το οποίο έχει την πλάκα του.

Έβλεπα το απόγευμα σε έναν υπολογιστή που είχε windows 7, ότι αλλάζουν αυτόματα το wallpaper της επιφάνειας εργασίας. Σκέφτηκα λοιπόν ότι θα υπάρχει και κάτι αντίστοιχο για τα xp που χρησιμοποιώ, δυστυχώς έχω εγκαταλείψει το Linux. Και με μια πρόχειρη αναζήτηση στο google, βρήκα το John's Background Switcher που μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ. Πολύ μικρό αρχείο, εύκολο στην εγκατάσταση και στη χρήση του.

Απλά τα πράγματα. Ανεβάζω και τις επόμενες δύο εικόνες για βοήθεια, αλλά πιστεύω ότι δεν θα έχετε κανένα απολύτως πρόβλημα.

Από το add διαλέγουμε από που θέλουμε να επιλέγονται οι φωτογραφίες. Εκτός από κάποιο φάκελο του υπολογιστή μας δίνει τη δυνατότητα να βάλουμε φωτογραφίες από το flickr, το picasa, το google και άλλα.

Στο κάτω μέρος διαλέγουμε κάθε πότε θέλουμε να αλλάζει η εικόνα της επιφάνειας εργασίας και με τι στυλ να εμφανίζεται.


Οι συντομεύσεις που έχει είναι...
ctrl+alt+N: για αλλαγή της εικόνας
ctrl+alt+S: για να ανοίξει το παράθυρο των ρυθμίσεων
ctrl+alt+V: για να ανοίξει το φάκελο που περιέχει τη φωτογραφία που δείχνει.

Όχι τίποτα το σοβαρό ως πρόταση πάνω στους υπολογιστές. Πιο πολύ εφετζίδικο και χαβαλετζίδικο θα το έλεγα. Πάντως αν υπάρχει κάποια πιο σοβαρή απορία πιστεύω ότι έχουμε τη δυνατότητα να βοηθήσουμε. Ελπίζω η κατηγορία υπολογιστές να αρχίσει να αναπτύσσεται περισσότερο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: