Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010

Για το Μάριο Ζέρβα

Είπα σήμερα, επειδή διαπίστωσα εχθές ότι δεν είναι και πολλοί αυτοί που ξέρουν για το Μάριο να φτιάξω και να στείλω ένα e-mail, σε όσους ξέρω με μία μικρή περιγραφή της όλης κατάστασης. Το βάζω κι εδώ:

"Μάλλον δεν ξέρεις για ποιο πράγμα θα μιλήσω. Ίσως πάλι να είσαι από αυτούς που ξέρεις. Και ξέρεις γιατί δεν ξέρεις. Γιατί τα καλά κανάλια, που κυρίως παρακολουθείς, το έχουν συγκαλύψει το θέμα. Δεν περιμέναμε και κάτι καλύτερο βέβαια. Εκτός από ένα άρθρο στην ελευθεροτυπία δεν έχω διαβάσει κάτι άλλο στα καλά μας ΜΜΕ. Ίσως να μην έχεις καταλάβει ακόμα για τι μιλάω, οπότε ας τα πάρουμε από την αρχή.

Στις 11 Μαρτίου 2010 είχε απεργία και πορείες κατά των νέων οικονομικών μέτρων. Σε εκείνη την πορεία ήταν κι ο Μάριος Ζέρβας. Ένας 28χρονος γυμναστής κολύμβησης που είχε κατέβει στο κέντρο για να διαδηλώσει. Βλέπετε κάτι παράνομο; Όχι. Ενώ βρισκότανε στην πορεία, τα καλόπαιδα των ΜΑΤ τον συνέλαβαν με τις κατηγορίες ότι φορούσε κουκούλα, νόμος ο οποίος ακόμα να καταργηθεί παρά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, ότι έριχνε μολότοφ και ότι είχε κι άλλες μες στη τσάντα του. Κάνω μια παύση, μέχρι να μπείτε στην παρακάτω διεύθυνση και να δείτε τις φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί τη στιγμή της σύλληψης του και που προσκόμισε και ο ίδιος στον ανακριτή.

http://freemariosz.wordpress.com/2010/03/11/βοηθεια/deltio-tupou-1/

Όπως βλέπουμε στη φωτογραφία την ώρα της σύλληψης, ο Μάριος δε φοράει καμία κουκούλα και προφανώς δεν έχει πέσει καμία μολότοφ. Γιατί λέω προφανώς; Γιατί αν δείτε εκείνη τη στιγμή είναι μαζί ΜΑΤ και διαδηλωτές και υπάρχει κόσμος που άνετος βγάζει φωτογραφίες. Πως γίνεται λοιπόν εκείνη τη στιγμή να έχει πέσει μολότοφ; Τώρα αν σας πω και τι βρήκανε μέσα στο σακίδιο του, θα γελάσατε, αλλά μόνο για γέλια δεν είναι η υπόθεση. Βρήκανε λοιπόν σαμπουάν, σαγιονάρες, μπουρνούζι, γυαλάκια και σκουφάκι κολύμβησης, μιας και όπως είπαμε ήταν δάσκαλος κολύμβησης.

Ο ανακριτής, λοιπόν, δεν βασίστηκε σε τίποτα από αυτά και έκλεισε το Μάριο μέσα, ακούγοντας μόνο τις πλαστές κατηγορίες των Ματατζήδων. Και να ήταν και η μοναδική φορά που έγινε αυτό. Μην πάμε και πολύ μακρυά, το παιδί με τις πιτζάμες, το παιδί με τα πράσινα σταράκια, που είναι τα πιο γνωστά. Το χειρότερο της όλης υπόθεσης είναι ο τρόπος που η δικαιοσύνη κρίνει ένοχο κάποιον και τον βάζει μέσα. Χωρίς να ακούσει μάρτυρες. Τι κι αν πήγανε 10 άτομα για την υπεράσπισή του, ο ανακριτής άκουσε μόνο τον ένα και με βάση όσα είπαν οι άντρες των ΜΑΤ τον έβαλε μέσα.

Έτσι έχουν τα πράγματα και γι αυτό ο Μάριος είναι για 5η βδομάδα μέσα στη φυλακή. Δεν ξέρω πως θα σας φαινότανε εσάς να είστε πέντε βδομάδες μέσα στη φυλακή επειδή κάνατε το αυτονόητο. Πήγατε να διαδηλώσετε για κάτι που σας αδικεί, εσάς και την υπόλοιπη κοινωνία. Αλλά προφανώς αυτός είναι ο στόχος τους. Να τρομοκρατήσουν. Κατεβαίνεις σε πορεία, σου λένε, κοίτα τι μπορεί να πάθεις. Και αυτό περνάει και στον κόσμο. Ακούς κάτι φορές. "Κοίτα τι έπαθε αυτός που πήγε στην πορεία". Είναι ηλίθιο όμως. Ίσως τέτοια γεγονότα δεν θα πρέπει να μας φοβίζουν, αλλά να μας πεισμώνουν. Και να είναι όλο και περισσότερος κόσμος σε κάθε πορεία.

Και τώρα η κρίσιμη ερώτηση. Τί ξέρατε από όλα αυτά; Θα απαντήσω, ότι όσοι δεν διαβάζετε τις ειδήσεις από το ίντερνετ, μάλλον δε θα ξέρατε τίποτα. Γιατί τα κανάλια σκόπιμα το έκρυψαν. Όπως γίνεται στις περισσότερες περιπτώσεις. Και το κακό δεν είναι ότι είναι μόνο τα κανάλια. Που είναι τα κόμματα της αριστεράς; Γι αυτό το θέμα εξαφανισμένα. Εχθές στη συγκέντρωση που έγινε για ενημέρωση του κόσμου, εδώ στη Ξάνθη, τα κόμματα και οι παρατάξεις ήταν εξαφανισμένα. Μόνο η αρεν (νεολαία σύριζα) υπήρχε που μοίρασε ένα φυλλάδιο (που δεν έλεγε και τίποτα) και έβαλε ένα πανό. Μετά από λίγο εξαφανίστηκαν κι αυτοί. Είδα άλλους από άλλες αριστερές παρατάξεις να περνάνε και να φεύγουν. Που είναι οι "αναρχικοί"; Γιατί και εδώ εχθές το στέκι ήταν στην ενημέρωση και είχε και κόσμο, αλλά μοίραζε φυλλάδια που έγραφαν για τους συλληφθέντες των Πυρήνων της φωτιάς, του Ε.Α. και κάτι τέτοια. Για το Μάριο κουβέντα. Μάλλον έχουν μπερδέψει λίγο το τι θα πει επανάσταση. Γιατί το να στηρίζεις αυτές τις οργανώσεις, επειδή και καλά κάνουν επανάσταση βάζοντας βόμβες, είναι ηλίθιο. Ένα μόνο φυλλάδιο υπήρχε που αναφερότανε πλήρως στο θέμα και δεν έμαθα δυστυχώς από ποιους ήταν. Τουλάχιστον μοίρασαν αρκετά.

Ο λόγος λοιπόν που ούτε κόμματα μιλάνε, ούτε αντιεξουσιαστικές ομάδες, είναι ότι ο Μάριος δεν ήταν χωμένος πουθενά. Απ' ότι έχω διαβάσει ήταν ανεξάρτητος και είχε κατέβει στην πορεία. Ούτε γιος βουλευτή, ούτε σε ομάδες. Γι αυτό και βρέθηκε μέσα.

Ελπίζω, για όσους δεν ξέρανε, τώρα που μάθατε να μην το αφήσετε να περάσει έτσι. Ελπίζω φυσικά να βρεθεί σύντομα λύση, αλλιώς να γίνουν σύντομα κι άλλες πορείες και να είστε εκεί.

Περισσότερα και συνεχής ενημέρωση στο http://freemariosz.wordpress.com/

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΜΑΡΙΟ ΖΕΡΒΑ"

Να προσθέσω εδώ, ότι εχθές στην ενημέρωση είδα κόσμο να μην παίρνει τα φυλλάδια. Ευτυχώς λίγοι, αλλά είναι εκνευριστικό να βλέπεις πόσο αδιάφοροι έχουμε καταντήσει. Όπως λέει και ο Μάλαμας "πως νιώθουμε παράφορα, πως ζούμε έτσι αδιάφορα". Και έχει απόλυτο δίκιο. Παρ' όλα αυτά και πορεία έγινε εδώ, που μπορώ να πω ότι ήταν από τις καλύτερες στη Ξάνθη. Παρά τ' ότι ήμασταν γύρω στα 60-70 άτομα είχε παλμό και ήταν ενιαία, κάτι που δεν το συναντάς συχνά, θα έλεγα ότι είναι σπανιότατο φαινόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: