Παρασκευή, 7 Μαΐου 2010

CCTV

Κρίμα που δεν μπορώ να μιλήσω...

Από τότε που γεννήθηκα με θυμάμαι πάντα καθισμένη στο ίδιο σημείο. Ποτέ δεν αισθάνθηκα όμορφα με τον εαυτό μου. Ποτέ δεν αισθάνθηκα όμορφα που κατασκόπευα τις ζωές των ανθρώπων. Ποτέ μου όμως δεν μπόρεσα να κάνω τίποτα άλλο.

Χρόνια τώρα με θυμάμαι βουβή να κοιτάζω τους ανθρώπους. Δεν ήξερα κανέναν τους αλλά ήμουν πάντα πρόθυμη να μάθω και να πω τα πάντα γι' αυτούς. Προκαλούσα φόβο μόνο με την ματιά μου!

Όμως όλοι μας αλλάζουμε με τα χρόνια. Κάποια στιγμή αντιλήφθηκα τις κλεφτές ματιές των ανθρώπων. Είδα την απαξίωση και το μίσος στα μάτια τους όταν με κοιτούσαν . Είδα πολλά πράγματα στα μάτια των ανθρώπων. Αλλά πιο πολύ από όλα είδα το είδωλο μου, την φρίκη όλων όσων αντιπροσώπευα.

Χρόνια τώρα ήλπιζα να επανορθώσω. Οι αργές μου κινήσεις πλέων συνοδεύονταν από σκέψεις και ελπίδα για το τί θα μπορούσα να κάνω για να επανορθώσω. Αλλά όσο και να ήθελα, όσο και να προσπαθούσα, τίποτα δεν είχε αλλάξει.

Χθες όμως...

Χθες είδα το απελπισμένο πρόσωπο της κοινωνίας. Χθες είδα τον πόνο να γίνεται οργή. Είδα την οργή να βγαίνεις στους δρόμους, να αποκτάει διάσταση. Άκουσα την οργή να μπαίνει από πόρτες και παράθυρα, να σηκώνει ανθρώπους από τα σπίτια, είδα την οργή να γίνεται δύναμη, να αποκτάει παλμό, να σπάει τα όρια της λέξης και να γίνεται δύναμη που φωνάζει, που διεκδικεί, που απαιτεί.

Αν γινόταν να δακρύσω είμαι σίγουρη ότι χθες θα το είχα κάνει. Ήμουν σίγουρη ότι ζούσα ένα θαύμα. Ήμουν σίγουρη!

Χθες όμως...

Χθες είδα το απελπισμένο πρόσωπο της κοινωνίας. Χθες είδα τον πόνο να γίνεται οργή. Χθες είδα την οργή να γίνεται φωνή, να γίνεται παλμός, χθες είδα την οργή να γίνεται όπλο! Χθες είδα την οργή να γίνεται όπλο και να εκπυρσοκροτεί και να σκοτώνει αυτόν που το κρατάει...

Ήθελα πάρα πολύ να μιλήσω. Ήταν η ευκαιρία μου να πω και κάτι όμορφο και ελπιδοφόρο. Αλλά φαίνεται τα όμορφα τελικά ίσως δεν κρατάνε πολύ... Ή ίσως δεν ήρθε η ώρα ακόμα να ακουστούν. Δεν έχει σημασία πια... Τα φιλμ μου είναι πλέων καμένα. Και εγώ... Εγώ είμαι θαμμένη κάτω από ερείπια σπασμένη και τελικά δακρυσμένη...

Κρίμα που δεν μπορώ να μιλήσω....


CCTV 06/05/2010

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έτσι είναι οι κάμερες πότε δεν θα έχουν φιλμ πότε δεν θα έχουν φλας συμβαίνουν και σε σοβαρότερες χώρες..

Weirdo είπε...

Επειδή παρατήρησα ότι οι κάτοικοι της Ελλάδας δεν είναι τόσο εξοικιωμένοι με τον όρο CCTV όσο οι κάτοικοι Αγγλίας, ενημερώνω ότι CCTV σημαίνει Closed-circuit television και αναφέρεται στις κάμερες ασφαλείας.

dapnipako είπε...

Φίλιππε έγραψες πάλι! Πολύ καλό!