Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2010

Ήρωες και παραμύθια

Τη Δευτέρα τα ξημερώματα δολοφονήθηκε στην πυλωτή της πολυκατοικίας του ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας. Λίγο πολύ όλο και κάτι θα έχετε διαβάσει και οι περισσότεροι φαντάζομαι ότι θα το ξέρετε. Η αστυνομία εντός της ίδιας μέρας έβγαλε το συμπέρασμα ότι είναι από πίσω η τρομοκρατική οργάνωση (τρομάρα της) "Σέχτα Επαναστατών".

Όπως ξέραμε ή είχαμε υποψιαστεί πίσω από το troktiko ήταν ο Γκιόλιας. Έκανε κάποιες αποκαλύψεις, είχε κάποια σοβαρά θέματα, είχε και πολλά γελοία και από εκεί και πέρα είχε και πολλές εμμονές και κολλήματα.

Αλλά ας τα ξεπεράσουμε αυτά και ας συνεχίσουμε. Από τη Δευτέρα το πρωί, η ομάδα του troktikou έχει ξεκινήσει την αγιοποίηση του Γκιόλια. Δεν τον ήξερα, τα τελευταία χρόνια τον έμαθα. Αλλά μου φαίνονται υπερβολικά τα επικήδεια σχόλιά τους. Τίτλοι όπως "Μεγάλος" και "Νεομάρτυρας" μήπως είναι κάτι παραπάνω από υπερβολικοί; Τί προσπαθούν να κερδίσουν από αυτό; Τί προσπαθούν να κερδίσουν με τις επιθέσεις σε όποιον γράψει κάτι αρνητικό για τον Γκιόλια, όπως γίνεται τις τελευταίες δύο μέρες με τη Ρίκα Βαγιάνη; Γιατί βάζουν στη σελίδα τους μόνο όσα σχόλια την αποδοκιμάζουν; Δηλαδή κανείς δεν έχει στείλει κάποιο κείμενο που να συμφωνεί μαζί της;

Βέβαια την υποκειμενικότητα του troktikou την έχουμε εδώ και καιρό καταλάβει και ξανασχολιάσει σε αυτό το blog (για παράδειγμα σε εκείνο το βίντεο του Μουζουράκη). Αλλά κύριοι μάλλον τηρείτε πιστά το "δάσκαλε που δίδασκες", γιατί από τη μία λέτε για την καταπάτηση της ελευθεροτυπίας και της δημοκρατίας και από την άλλη γράφετε και βάζετε ότι σας συμφέρει. Και αυτό το λέω με βάση ότι υποτίθεται ότι δημοσιεύεται όσο πιο αντικειμενικά και δημοκρατικά γίνεται όλα τα σχόλια. Αν κάνατε δικό σας καθαρά σχολιασμό δεν θα με πείραζε, αλλά εδώ υπάρχει πρόβλημα.

Όσο για αυτούς του Χέστα μέσα επαναστάτες, δεν νομίζω ότι αξίζει να αναφέρουμε κάτι. Αμφιβολίες για την εξυπηρέτηση παρακρατικών συμφερόντων δεν νομίζω να υπάρχουν.

1 σχόλιο:

Fouska είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με το κειμενό σου Μιχάλη!Και για την "αντικειμενικότητα" και για την αγιοποίηση! Για ολες τις αιχμές που βάζεις και το πως τοποθετείς τα γεγονότα!!!!