Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου 2011

Εφτά χρονών νεκρή

Εξαιρετικά φαίνεται να ξεκινάει κι αυτή η χρονιά. Εξαγγελίες για τοίχος στον Έβρο, για πλωτά κρατητήρια λαθρομεταναστών και φυσικά με τη δολοφονία ενός 7χρονου κοριτσιού από άλλον έναν μπάτσο.

Τα δύο πρώτα θα τα αφήσω προς το παρόν ασχολίαστα και θα εστιάσω στο τρίτο και πιο σοβαρό. Άλλο ένα μεμονωμένο περιστατικό της κρατικής βίας. Άλλο ένα μεμονωμένο περιστατικό βίας από την αστυνομία. Και ο μπάτσος; Μα φυσικά ελεύθερος μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας. Χτύπησε θανάσιμα το κοριτσάκι με τη μηχανή του και τον αφήνουν ελεύθερο; Μήπως να πάρει τη μηχανή να συνεχίσει τις κούρσες θανάτου;

Το θέμα φυσικά και δεν έχει πάρει την προβολή που θα έπρεπε. Η συγκάλυψη άλλωστε είναι το χαρακτηριστικό αυτής της χώρας. Άλλωστε γιατί να μας ενδιαφέρει; Ρομά ήταν το κοριτσάκι. Δεν ήταν και άνθρωπος. Μην είμαστε και υπερβολικοί. Διάβαζα σε ένα blog, για την συμπεριφορά των τσιγγάνων σε διάφορες περιοχές. Μπορεί αρκετά να ισχύουν, μπορεί η συμπεριφορά τους να μην είναι η καλύτερη, αλλά δεν τους δολοφονείς.

Διάβασα κι άλλο ένα ωραίο σήμερα, το οποίο δεν ξέρω κατά πόσο μπήκε τυχαία από το tro-ma-ktiko (πόσο αηδιαστικό blog μπορεί να είναι;). Έγραφε ένας για τις ρατσιστικές διαθέσεις των οπαδών της Ξάνθης προς τον Σισέ. Η άποψή του ήταν, ότι ήταν απαράδεκτη αυτή η συμπεριφορά προς έναν παίχτη που αποτελεί στολίδι για το ελληνικό ποδόσφαιρο και το κάνει να ακούγεται στο εξωτερικό και πως αν ήταν να βγάλουν κάπου τον ρατσισμό τους, τότε ας το κάνανε στους τσιγγάνους της Ξάνθης (αναφέρει κάτι για χιλιάδες, ας έρθει να μου τους δείξει, γιατί εγώ τέσσερα χρόνια πάνω στη Ξάνθη, χιλιάδες τσιγγάνους δεν έχω δει) που δημιουργούν προβλήματα στην κοινωνία. Έγραψε και το θρυλικό, "Ο Σαρκοζί έδειξε το δρόμο"...

Αυτοί είμαστε λοιπόν. Και μετά βγαίνουμε παραέξω και υπερηφανευόμαστε για τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό, τότε που οι άλλοι δεν είχανε βγει από τις σπηλιές κι εμείς φτιάχναμε τον Παρθενώνα, αλλά κατά τ' άλλα, δεν λέμε και όχι σε ρατσιστικές συμπεριφορές, σε δολοφονίες ρομά και μεταναστών, σε επιθέσεις ακροδεξιών στοιχείων στους κακούς που έχουν κάνει κατάληψη στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Φυσικά, λίγοι εώς ελάχιστοι θα ασχοληθούν με το θέμα της δολοφονίας του εφτάχρονου κοριτσιού και η ζωή θα συνεχίσει να κυλάει κανονικά.

3 σχόλια:

Weirdo είπε...

Γίνεσαι υπερβολικός και χάνεις το δίκιο σου.
Μιλάς για δολοφονία, για μπάτσο που αφέθηκε ελεύθερο, κοινωνικές διακρίσεις και ρατσισμό. Ρε Μιχαλιό που το ξέρεις και καταδικάζεις;

Παραθέτω από in.gr
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο 22χρονος ειδικός φρουρός που υπηρετεί στην ομάδα ΔΙΑΣ πήγαινε να αναλάβει υπηρεσία και έκανε ελιγμό για να προσπεράσει προπορευόμενο κλειστό φορτηγάκι. Δεν είδε το κορίτσι που ήταν στο δρόμο μπροστά στον καταυλισμό και να το χτυπήσει με την υπηρεσιακή μοτοσικλέτα.

Ψέματα; Ίσως. Αλλά δεν μπορείς να το ξέρεις και αν όντως τα πράγματα έγιναν έτσι τότε το συμβάν είναι μεν λυπηρό αλλά είναι κάτι που μπορεί να συμβεί και δεν είναι απαραίτητο να καταλήξει πίσω από τα κάγκελα ο αστυνομικός για ένα ατύχημα πριν την δίκη του.

Γενικά συμφωνώ με όσα λες παρακάτω, αλλά μην δικάζουμε χωρίς αποδείξεις γιατί τότε σε τί διαφέρουμε από αυτούς που κατηγορούμε.

Michalis είπε...

Έχεις δίκιο και όντως έγινα υπερβολικός. Αλλά επειδή ξέρουμε και βλέπουμε πως κινούνται στο δρόμο οι ζητάδες, διάδες κτλ, δεν μου φαίνεται παράλογο να μην έγινε καταλάθος. Αλλά οκ, ας μην κρίνουμε και να περιμένουμε. Ίσως ήταν λίγο βιαστικό το κείμενό μου.

Ανώνυμος είπε...

Εγω ενα ξερω εχουμε γινει μια γενια που δεν εμπιστευεται κανενα και αμφιβαλει για ολα τα τεκτενομενα τριγυρω.