Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011

Η χούντα δεν τελείωσε το 73

Σήμερα εντός κι εκτός Βουλής, αυτό που έγινε μπορεί να το προσδιορίσει μόνο μια λέξη. ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ. Δολοφονία του λαού με κάθε τρόπο. Είτε αυτός ήταν το μνημόνιο 2, είτε αυτός ήταν τα χημικά που πέφτανε απέξω.

Μετά από τη σημερινή μέρα, μάλλον το άπειρο μοιάζει μετρήσιμος και μικρός αριθμός. Πέρα από την πλάκα τώρα. Το πάρτι είχε ξεκινήσει από εχθές το βράδυ. Ενώ στην πλατεία είχε συναυλία και ο κόσμος καθότανε κάτω κι όσο περνούσε η ώρα μαζευότανε όλο και περισσότερο, ξαφνικά ξεκινάνε επεισόδια στο πάνω αριστερά μέρος της πλατείας. Δυστυχώς, γι αυτούς, ο κόσμος δεν υποχώρησε και τα χημικά τα έπαιρνε ο αέρας και δεν έρχονταν στην πλατεία. Ο κόσμος συνέχισε να τραγουδάει, να φωνάζει συνθήματα και να κρατάει την πλατεία.Αφού, λοιπόν, ο αέρας δεν τους έκανε το χατίρι, τα μπάχαλα και τα ΜΑΤ κατέβηκαν στο κάτω μέρος της πλατείας. Εκεί ξεκίνησε ξανά ο πετροπόλεμος και τα δακρυγόνα έπεφταν μαζικά. Ο αέρας τα έφερε αυτή τη φόρα στην πλατεία. Ο κόσμος απομακρύνθηκε για λίγο, όμως δεν υποχώρησε και κράτησε την πλατεία. Φωτιές είχανε ανάψει ώστε να σπάνε τα δακρυγόνα. Ο κόσμος είχε μαζευτεί γύρω από αυτές.

Κόσμος παρέμεινε στην πλατεία μέχρι το πρωί. Παρ' όλα αυτά το σχέδιο πέτυχε. Δεν κατέβηκε όσος κόσμος αναμενότανε και έπρεπε να ήταν στο κέντρο. Παρ' όλα αυτά και πάλι είχε αρκετό και όλα πήγαιναν καλά, μέχρι τη μία το μεσημέρι. Τότε μπροστά από τη Μεγάλη Βρετάνια, άρχισαν να ανεβαίνουν καμιά 100αριά κουκουλοφόροι. Ο κόσμος προσπαθούσε να τους αποτρέψει. Δυστυχώς δεν μας άκουγαν και οι "επαναστάτες" που έπρεπε να τα βάλουνε με τον εχθρό, την αστυνομία", ξεκίνησαν την επίθεση. Φυσικά, μέσα σε αυτούς καλοντυμένοι κύριοι που τους προέτρεπαν να χτυπήσουν τα ΜΑΤ. Όταν άρχισα να φωνάζω σε ένα από αυτούς, μου απάντησε ότι δεν ξέρω να μιλάω, να κάνω διάλογο και είμαι μικρός χωρίς μυαλό. Μάλιστα...

Το σχέδιο εκκένωσης της πλατείας από εκεί και πέρα ήταν εύκολο. Οι προβοκάτορες έκαναν μια χαρά τη δουλεία τους και μετά μπήκαν πίσω από τα ΜΑΤ, οι μπαχαλάκηδες παρασύρθηκαν κι άρχισαν τον πετροπόλεμο, χωρίς να έχουν καν τη δύναμη να κρατήσουν τις γραμμές τους και έτσι τα ΜΑΤ κατέβηκαν μέχρι την πλατεία. Πετούσανε χημικά μέσα στον κόσμο. Παρ' όλα αυτά ο κόσμος προσπάθησε να κρατήσει την πλατεία και να ξανανέβει στην Αμαλίας, όμως μετά από κάποια στιγμή η κατάσταση είχε ξεφύγει.

Μόλις έφτασε η ώρα ψήφισης του μεσοπρόθεσμου, η αστυνομία περικύκλωσε την πλατεία, άρχισε να ρίχνει χημικά στη Φιλελλήνων και μόλις ο κόσμος ανέβηκε στην Αμαλίας για να ανασάνει, έριξε κι εκεί. Ο κόσμος διαλύθηκε στα γύρω στενά και στις στοές, καθώς και στο μετρό.

Κατά τις 16.30, δεν αντέξαμε άλλο και φύγαμε από την πλατεία. Η μάχες συνεχίστηκαν και η αστυνομία προσπάθησε να μπει στην πλατεία. Κατέβασε, απ' ότι διάβασα, πανό των Αγανακτισμένων, ενώ "ξήλωσε" τις σκηνές. Η οδηγία ήταν σαφής...

Τα δακρυγόνα σταμάτησαν να πέφτουν γύρω στις 20:00, ενώ τα ΜΑΤ έφτασαν μέχρι το Μοναστηράκι για να χτυπήσουν κόσμο. Ο απολογισμός μέχρι τώρα, λέει για 700 τραυματίες.

Αυτή είναι η δημοκρατία τους. Μάλλον κάτι τέτοιο εννοούσε ο Πάγκαλος, μιλώντας για Τανκ. Αλλά κανείς δεν πρόκειται να υποχωρήσει. Όλοι εκεί μέχρι να πέσουν.

ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ 73

Υ.Γ.1: Το ΠΑΜΕ να συνεχίσει την πορεία του στην Ομόνοια. Έχει πολύ νόημα...

Υ.Γ.2: Ένας δεν είχε την ευθιξία να παραιτηθεί σήμερα. Θα μου πείτε εδώ δεν είχανε τα κότσια να το καταψηφίσουν. Σωστά. Τι ζητάω ο βλάκας.

Υ.Γ.3: Ο υπουργός επικρατείας, όταν λέει ότι η αστυνομία δεν έκανε υπέρβαση καθηκόντων και ότι οι διαμαρτυρίες των διαδηλωτών υπερβαίνουν τη δημοκρατία, τι εννοεί; Μάλλον ότι έχουμε Χούντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: