Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2012

Άστεγοι (2)... 

3 σχόλια:

Fouska είπε...

Οι εικόνες αυτές ήταν ιδιαίτερα εύστοχες νομίζω ... Όλο και περισσότερο έρχεται το θέμα στην επιφάνεια. Ολο και αυξάνεται ο αριθμός των αστέγων, δυστυχώς! Και χωρίς τελικά να βρίσκεται κάποια ουσιαστική λύση στο πρόβλημα.

Fouska είπε...

Ανακοίνωση για την πόλη του Βόλου: Κάθε Πέμπτη και Σάββατο στις 2 το μεσημέρι μοιράζεται φαγητό στην Πλατεία Πανεπιστημίου. Επίσης, το κεντρικό ΚΑΠΗ του Βόλου (Κωνσταντά με Δον Δαλεζίου) παρέχει στέγη σε όσους έχουν ανάγκη. Προσφορές σε ρούχα, τρόφιμα κλπ καλοδεχούμενες!
24210 - 70039 είναι το τηλέφωνο του ΚΑΠΗ για την στέγαση.
Τα τρόφιμα συγκεντρώνονται στην οδό Κοραή 90.
"Κουζίνα αλληλεγγύης" γράφει το ξύλινο σπιτάκι στην Πλατεία πανεπιστημίου

Michalis είπε...

Ειδικά η πρώτη φωτογραφία, νομίζω ότι τα λέει όλα. Όλοι γυρίζουμε το κεφάλι μας σε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, που όπως λες θα μεγαλώσει με τον καιρό.

Δυστυχώς, δεν φαίνεται να βγαίνει κάποια άκρη και νομίζω ότι είναι λογικό. Αν αυτοί που βρίσκονται στην εξουσία μπορούν να μεριμνήσουν για τους άστεγους, τότε θα το είχανε κάνει ήδη για να μην ήταν αυτοί οι άνθρωποι στο δρόμο. Όμως δεν μπορούν, όπως δεν μπόρεσαν.

Τι να κάνουν; Προσπαθούν κι αυτοί να κρατήσουν τις θέσεις τους. Όπως μπορεί ο καθένας. Γι αυτό το σοβαρό θέμα, ηλίθιες κόντρες σε δημοτικό συμβούλιο:
tvxs.gr/node/83819

Τέλος, στην Τρίπολη, φαντάζομαι και σε άλλες πόλεις, καταφύγιο έχουν βρει οι άστεγοι σε δύο ξενοδοχεία. Κι εδώ είναι που μπαίνει ένα σημαντικό ερώτημα. Γιατί μόνο τις μέρες που έχει τόσο κρύο, πρέπει οι δήμοι να θυμούνται τους άστεγους; Τον υπόλοιπο χρόνο δεν έχουν ανάγκη για στέγη;