Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012

Ο λαός στα πεζοδρόμια...

Δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας και θα ήθελα να δώσω λίγο από το εξαιρετικά ελπιδοφόρο κλίμα που υπάρχει στο Βόλο. Σήμερα το πρωί στην πόλη οργανώθηκαν δύο πορείες. Η μία από το ΠΑ.ΜΕ που άρχισε στις 11 από την πλατεία Πανεπιστημίου και μια από το Εργατικό Κέντρο Βόλου, το ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την ανοιχτή συνέλευση Μαγνησίας,, το ΕΠΑΜ Μαγνησίας,την Πρωτοβουλία αλληλεγγύης Εργαζομένων και Ανέργων Μαγνησίας που άρχισε στις 12 από την Πλατεία Ελευθερίας. Και οι δύο πορείες ήταν πολύ μαζικές και μάλιστα διεξήχθησαν κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες καθώς εκείνη την ώρα στο Βόλο έβρεχε.

Η βροχή δεν πτόησε τους διαδηλωτές. Κάτω από τις ομπρέλες τους , λοιπόν, μεγάλο μέρος των εργαζομένων, των ανέργων, των φοιτητών και των συνταξιούχων βρέθηκαν σήμερα στο δρόμο. Κατέκλυσαν με τις φωνές τους τις κεντρικές οδούς της πόλης δείχνοντας την εναντίωση τους στα νέα μέτρα και κάλεσαν και τον υπόλοιπο κόσμο να μπει στην πορεία και να παλέψει.Συνθήματα όπως : εμπρός λαέ μην σκύβεις το κεφάλι και πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από εδώ κυριάρχησαν στην πορεία ενώ το κλίμα εντάθηκε όταν η πορεία έφτασε έξω από τα γραφεία του ΛΑ.Ο.Σ , του Πασόκ και της Νέας Δημοκρατίας.


Η δεύτερη πορεία κατέληξε στο κεντρικό Πανεπιστήμιο της πόλης, όπου πραγματοποιήθηκε συνέλευση για να οριστεί το επόμενο ραντεβού.Ο κόσμος που συμμετείχε στην πορεία και την συνέλευση προέρχονταν από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, με διαφορετικές απόψεις και ιδεολογίες αλλά ήταν ιδιαίτερα αποφασισμένος για το επόμενο βήμα. Προσωπικά, πρώτη φορά έβλεπα τέτοια θέληση για δράση και τόσο θυμό...Στην συνέλευση ακούστηκαν πολλές ιδέες για μελλοντικές δράσεις και κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από αύριο. 

Το πρώτο ραντεβού, λοιπόν δόθηκε για αύριο στις 12 στο κεντρικό Πανεπιστήμιο (Θόλος) όπου θα αρχίσει η πορεία και θα πραγματοποιηθεί και συνέλευση για την συνέχεια των κινητοποίησεων. Ελπίζω και πιστεύω η προσέλευση αύριο να είναι ακόμα μεγαλύτερη. Οι μέρες που έρχονται φαίνεται να φέρνουν το κάτι διαφορετικό...


Και για το τέλος ένα τραγούδι:

Δεν υπάρχουν σχόλια: