Κυριακή, 1 Ιουνίου 2008

Βρομάει πολύ...

Μόλις άνοιξα τον υπολογιστή, έκανα μία βόλτα από τις αθλητικές σελίδες, όπως κάνω κάθε μέρα, και διάβασα, ότι έγινε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα. Το ρεκόρ έσπασε ο Ουσάιν Μπολτ με 9.72. Δεν ξέρω πόσο φυσιολογικό ή όχι φαίνεται σε εσάς, πάντως εμένα καθόλου. Δηλαδή σε λίγο καιρό έτσι όπως το πάνε θα κατεβάσουν το ρεκόρ και κάτω από τα 9". Και δεν νομίζω ότι είναι και πολύ μακρυά αυτή η εποχή.
Δυστυχώς τα αναβολικά έχουν το πιο σημαντικό ρόλο στον πρωταθλητισμό. Αν θες να είσαι πρωταθλητής και όχι αθλητής πρέπει να πάρεις. Τέτοιου είδους ρεκόρ δεν είναι φυσιολογικό να γίνονται χωρίς ουσίες. Και δυστυχώς αυτές οι ουσίες δεν μπορούν να ανηχνεφθουν. Κατά την άποψη μου τα δείγματα των αθλητών που κάνουν τέτοια ρεκόρ, θα έπρεπε να ελέγχονται μετά από κάποια χρόνια, όταν το αντιντοπινγκ θα έχει φτάσει το ντόπινγκ.
Πραγματικά όμως δεν πιστεύω ότι κάποιον τον συμφέρει να το κάνει αυτό. Πίσω από αυτούς τους αθλητές υπάρχουν χορηγοί και αλλά τέτοια ωραία πράγματα, οπότε κανείς δεν μπορεί να κάνει και να πει τίποτα.

Το βίντεο του αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: