Σάββατο, 12 Ιουλίου 2008

Απο το κακο στο χειροτερο...

Αν και έχουν περάσει αρκετές μέρες, τώρα βρήκα την ευκαιρία να κάτσω να γράψω γι αυτό το θέμα. Και όταν λέω έχουν περάσει αρκετές μέρες, εννοώ από τη φωτιά στον Υμηττό, γιατί κατά τ' άλλα μια χαρά, δυστυχώς, και με σήμερα ταιριάζει το θέμα. Πάλι φωτιές, στη Σκύρο, αν δεν κάνω λάθος, στο Μαίναλο τις προηγούμενες μέρες, και σε άλλες περιοχές.
Μάλλον έχει παραγίνει το κακό. Ειδικά στον Υμηττό. Κάθε χρόνο το "ίδιο" σημείο πιάνει, τυχαία πάντα, φωτιά. Ακούστηκαν και κάτι γκαζάκια να σκάνε, αλλά τυχαίο ήταν. Που πάει το μυαλό σας; Ρε δεν ντρέπεστε να σκέφτεστε ότι βάζουν φωτιές οι οικοπεδοφάγοι; Ντροπή σας. Πέρα από την πλάκα. Κάποια στιγμή πρέπει να σοβαρευτούμε σε αυτή τη χώρα. Γιατί όλα στην πλάκα και στο χαβαλέ τα παίρνουμε. Δηλαδή, αυτοί οι κύριοι, που λέμε τώρα ότι κανείς δεν τους ξέρει, βάζουν τη φωτιά στον Υμηττό, γιατί θέλουν μετά να χτίσουνε. Μήπως πρέπει να σκεφτούν ότι το ρημάδι το τσιμέντο δεν δίνει οξυγόνο; Αλλά θα μου πεις, τι μα...ιες είναι αυτές που λέω. Μπροστά στο βωμό του χρήματος, σιγά μην κάτσουν να σκεφτούν τα δάση και τους υπόλοιπους συμπολίτες τους.
Και δυστυχώς, όπως έγινε και πέρσι στην Πάρνηθα, πάλι κερδισμένοι θα βγούνε αυτοί οι κύριοι. Κι αυτό γιατί μέτρα δεν μπορεί να πάρει κάποιος σε αυτή τη χώρα. Μάλλον μπορεί να πάρει. Δεν μπορεί να τα εφαρμόσει. Γιατί όλοι νομίζω ότι είδαμε τις φωτογραφίες με τις βίλες που άρχισαν να χτίζονται μέσα στα καμμένα. Σε περιοχή που είχε χαρακτηριστεί αναδασωτέα.
Το θέμα είναι ότι και φέτος τα ίδια θα έχουμε. Γιατί πέρσι δεν βάλαμε μυαλό. Μέτρα όπως φαίνεται δεν πήραμε. Άντε να κάψουμε και τα υπόλοιπα φέτος. Σε τέτοια κατάσταση βρισκόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: