Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2008

Με 5 ευρώ τη μέρα, χτυπάς όσο θες...

... αρκεί να είσαι μπάτσος.

Βγήκε, λοιπόν, σήμερα η απόφαση για τους κατηγορούμενους της ζαρντινιέρας. Είναι τραγικό το πως τιμωρήθηκαν αυτοί οι "άνθρωποι". Θα δίνουν 5 ευρώ τη μέρα και θα είναι ελεύθεροι. Αν είναι δυνατόν. Αν δείτε στο άρθρο λέει ότι "Το δικαστήριο αναγνώρισε στο σύνολο των κατηγορουμένων το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου". Δηλαδή επειδή μέχρι τότε ήταν εντάξει, ας τους βγάλουμε καθαρούς. Κόντεψαν να το αφήσουν στον τόπο το παιδί, το έχουν ρίξει στα ψυχοφάρμακα, αλλά επειδή είχανε καλή ζωή πριν, τους αφήνουμε ελεύθερους. Ωραία ελληνική δικαιοσύνη...

Αναδημοσιεύω το άρθρο του in.gr.

"Ποινές φυλάκισης από 15 έως 39 μήνες, ορισμένες εξ αυτών με αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης στους οχτώ αστυνομικούς, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για τον ξυλοδαρμό του 26χρονου Κύπριου σπουδαστή, Αυγουστίνου Δημητρίου.

Συγκεκριμένα, καταδίκασε σε φυλάκιση τριών ετών, για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, τρεις αστυφύλακες και έναν αρχιφύλακα, θεωρώντας τους φυσικούς αυτουργούς του περιστατικού ξυλοδαρμού σε βάρος του 26χρονου.

Επιπλέον, στον αρχιφύλακα επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών μηνών για το αδίκημα της έργω εξύβρισης, επειδή εμφανίζεται σε βιντεο να βγάζει το σκούφο από τον Αυγουστίνο Δημητρίου και να τον πετάει στο έδαφος.

Οι παραπάνω ποινές είναι εξαγοράσιμες προς πέντε ευρώ την ημέρα.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινές φυλάκισης 15 μηνών, με τριετή αναστολή, σε δύο αστυφύλακες, έναν αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. και τον πρώην διευθυντή της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για την πράξη της απλής συνέργιας στην επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Το δικαστήριο αναγνώρισε στο σύνολο των κατηγορουμένων το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου, ενώ οι εφέσεις αποφασίστηκε να έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Από νωρίς το πρωί, μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες νεαροί, οι οποίοι μετά την ανακοίνωση της απόφασης φώναξαν συνθήματα κατά των αστυνομικών. Οι νεαροί κατευθύνθηκαν στο κέντρο της πόλης.

O Κύπριος φοιτητής Αυγουστίνος Δημητρίου δήλωσε δικαιωμένος από την ετυμηγορία του δικαστηρίου, αν και θα επιθυμούσε να δει κάποιον από τους κατηγορουμένους στη φυλακή.

«Ακόμη και δέκα χρόνια να περάσουν δεν θα το ξεπεράσω. Τρέμω και φοβάμαι όταν δεν παίρνω τα φάρμακά μου. Μόνο εγώ και η οικογένειά μου ξέρουμε τι περνάω» είπε."

Τα σχόλια δικά σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: