Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2008

...... Χριστούγεννα


Προφανώς λείπει το "Καλά". Γιατί φέτος τα Χριστούγεννα δεν γίνεται να είναι καλά. Μπορεί να το λέμε και να το πούμε και τις επόμενες μέρες, αλλά δεν θα ισχύει. Όχι γιατί κάποιοι έσπασαν και έκαψαν κάποια μαγαζιά. Καταδικαστέο, αλλά το λιγότερο.
Δεν θα είναι καλά, γιατί μας σκοτώνουν. Γιατί σκοτώνουν το μέλλον. Γιατί μας κάνουν τόσα και στο τέλος μας βγάζουν κι από τη μέση.
Γι αυτό δεν θα είναι καλά τα Χριστούγεννα φέτος.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη αλλά αυτό είναι παθητικό. Αν δεν προσπαθήσουμε να ξαναδημιουργήσουμε το πνέυμα των Χριστουγέννων (και όταν λέω πνεύμα δεν εννοώ φωτάκια, δωράκια, υπερκατανάλωση, μπουζούκια, κλαμπάκια και έτσι, αλλά ένα πνεύμα οικογενειακό, ζεστασιάς, ένωσης και σωστής επικοινωνίας)και παραδεχτούμε έτσι απλά ότι μας έχουν ήδη σκοτώσει, τότε είναι σαν να προδιαγράφουμε το μέλλον μας που σημαίνει ότι ήδη έχουνε δεχτεί το θάνατο μας. Δε λέω να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα, το κλίμα δεν είναι εορταστικό, αλλά με το νόημα ως οδηγό, να αναγεννήσουμε τα όνειρα (προσοχή όμως όνειρα εφικτά προς αποφυγή απογοητεύσεων) μας και να πολεμήσουμε για αυτά.

Michalis είπε...

Καλησπερα. Δεν ηθελα να δειξω κάτι τέτοιο μέσα από την ανάρτηση κι αυτό φαίνεται και από τις υπόλοιπες αναρτήσεις. Εννοείται ότι δεν πρέπει να κάτσουμε με τα χέρια σταυρωμένα. Αν διαβάσεις και τις υπόλοιπες αναρτήσεις θα καταλάβεις τι εννοώ.