Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2009

Ζήτησε κανείς οξυγόνο;

Φαντάζομαι ότι όλοι θα έχετε ακούσει και διαβάσει για την πολύ έξυπνη κίνηση του δημάρχου Αθηναίων, να κόψει τα 45 δέντρα στο πάρκο στη συμβολή των οδών Πατησίων και Κύπρου, για να φτιάξει πάρκινγκ.

Και καλά έκανε. Καλά έκανε ρε και έκοψε τα βλαβερά δέντρα που δίνουν οξυγόνο στην πόλη και δεν αφήνουν τον κόσμο να αναπνεύσει το καυσαέριο. Μάλιστα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ο Νικήτας Κακλαμάνης, έχει στα συρτάρια του έρευνα που αποδεικνύει τις ευεργετικές ικανότητες των ρύπων για τον άνθρωπο.

Γι αυτό κι αποφάσισε να κόψει τα 45 δέντρα του πάρκου. Ρε δεν σοβαρευόμαστε λίγο, λέω εγώ. Κι αυτό θα κάνουμε. Τουλάχιστον στην ανάρτηση. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω την ενέργεια του αυτή. Η Αθήνα πάσχει από έλλειψη πρασίνου και πας και κόβεις τα δέντρα, αντί για να προσπαθείς να φτιάξεις πάρκα. Αντί να προσπαθείς να βρεις χώρους για τη δημιουργία πάρκων, πας και κόβεις κι αυτά που υπάρχουν ήδη; Δεν έχεις διαβάσει καμία μελέτη "κύριε" δήμαρχε, που αναφέρει πόσο σημαντικό πρόβλημα υπάρχει στην Αθήνα. Πόσο μάλλον μετά τις τελευταίες προπερσινές φωτιές στην Πάρνηθα, όπου τα πυροσβεστικά πήγαιναν στην Γλυφάδα δέκα δέκα, για να σβήσουν κάτι χορταράκια που είχανε πιάσει φωτιά.

Αυτά κύριε Κακλαμάνη δεν τα ξέρετε; Μελέτες δεν γίνονται για όλα αυτά τα "έργα"; Και τί φοβόσασταν και πήγατε και τα κόψατε μέσα στα άγρια χαράματα, με την παρουσία των ΜΑΤ; Δηλαδή δεν θα ξημέρωνε; Δεν θα τα έβλεπε ο κόσμος; Ή θα είχατε προλάβει να φτιάξετε το πάρκινγκ;

Και άλλη μία απορία. Τα ΜΑΤ το Δεκέμβρη τα είχατε για να προστατεύουν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Αυτό το "υπέροχο" ΠΛΑΣΤΙΚΟ χριστουγεννιάτικο δέντρο. Για να μην σας το κάψουν τα "κωλόπαιδα" που είχανε βγει στους δρόμους. Γιατί ο κόσμος στεναχωριότανε που το έβλεπε να καίγεται (παιδιά συγνώμη, αλλά με πήρανε τα ζουμιά τώρα που το θυμήθηκα, πάω να σκουπιστώ και επανέρχομαι). Και τώρα τι; Βάζετε τα ΜΑΤ να προστατέψουν το κόψιμο των ΦΥΣΙΚΩΝ δέντρων; Ποια η διαφορά του κΟψίματος από του κΑψίματος; Το ο και το α; Και ποιο είναι χειρότερο; Να σας πω εγώ, γιατί μπορεί να μην έχω τη θέση σας (και μακάρι να μην την αποκτήσω ποτέ, γιατί θα έχω ξεπέσει σαν άνθρωπος), αλλά μάλλον σκέφτομαι πιο λογικά από εσάς.

ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ είναι το ΚΟΨΙΜΟ των ΦΥΣΙΚΩΝ δέντρων "κύριε" δήμαρχε των Αθηναίων. Απορώ αυτοί που σας ψήφισαν τώρα χαίρονται; Και θα πάνε να σας ξαναψηφίσουν; Φαίνεται πόσο πολύ υπερασπίζεστε τα δικαιώματα των πολιτών σας. Κόψτε κι άλλα, θα είμαστε όλοι ικανοποιημένοι. Θα έχουμε τουλάχιστον πάρκινγκ με 15€ την ώρα.

Και η αστυνομία θα έπρεπε να υπερασπίζεται τον πολίτη, όχι να είναι εναντίον του. Αλλά ουσιαστικά ένα όργανο του συστήματος είναι. Είδατε πόσο ωραία τη χρησιμοποίησε ο Κακλαμάνης. Δεν ξέρω αλλά εμένα αυτό μου θυμίζει κάτι που γινότανε πριν από καμιά σαρανταριά χρόνια. Εσάς;

Πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο να πω; Πέρα από οργή τι άλλο μπορεί να νιώθεις; Και ακούς και κάποιους να το υπερασπίζονται όλο αυτό και να λένε "μα κάπου πρέπει να γίνει και το πάρκινγκ". Αλλά αυτό λέγεται αφέλεια. Άκουσα και το "τι άλλη πρόταση έχεις εσύ να κάνεις;". Ίσως να το φτιάξεις κάπου αλλού. Σε κάποιο παλιό εργοστάσιο. Λέω εγώ ίσως;

Να πούμε και ένα μπράβο σε όσους πήγανε εκείνες τις μέρες στο πάρκο και διαμαρτυρήθηκαν, σε όσους πήγανε και δενδροφύτευσαν γύρω στα σαράντα δέντρα.

Αλλά δυστυχώς κάποιοι δεν θα βάλουν ποτέ μυαλό.

Α, ρε Ελλαδιστάν.

1 σχόλιο:

dapnipako είπε...

Τωρα τι να πω! ΕΛΕΟΣ! Ωραια τα λες παντως!