Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2009

Συμφωνείς ή Διαφωνείς;

Προφανώς όταν εκφράζεται μία άποψη έχουμε όλοι το δικαίωμα είτε να συμφωνήσουμε είτε να διαφωνήσουμε με αυτή. Φαντάζομαι όλοι θα ξέρετε το "διαφωνώ με το ότι λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμα σου να το λες". Το θυμάστε; Γιατί μάλλον αρκετοί σε αυτή τη χώρα το έχουν ξεχάσει.

Πάμε να τα πάρουμε με τη σειρά. Την Τετάρτη, 28η Οκτωβρίου, ανέβηκε στο portal του Σταύρου Θεοδωράκη ένα βίντεο από τον Πάνο Μουζουράκη. Πριν ξεκινήσουμε να λέμε οτιδήποτε δείτε το όσοι δεν το έχετε δει για να έχετε σαφή εικόνα.Αυτό ήταν το βιντεάκι λοιπόν. Ο ίδιος είπε ότι ήταν ένα χιουμοριστικό βίντεο και δεν ήθελε να προκαλέσει. Είπε απλά ότι έπαιζε ένα ρόλο και δεν ήταν τίποτα το παραπάνω. Εγώ έχω να πω, ότι μέσα από τους ρόλους βγαίνουν νοήματα. Αν η μουσική, το θέατρο, ο κινηματογράφος δεν περνούσαν νοήματα, σκέψεις και ιδέες δεν θα είχαν κανένα λόγο ύπαρξης. Εγώ το νόημα που βγάζω από αυτό το βίντεο είναι ότι δεν βρίζει ούτε τους αγωνιστές του 40, ούτε τη σημαία, ούτε την Ελλάδα. Κοροϊδεύει όσους έχουν προσκολληθεί σε σύμβολα και θεσμούς, σε αγώνες άλλων, και δεν προσπαθούν να αλλάξουν τίποτα γύρω τους. Με πρόφαση αυτά τα σύμβολα κάνουν εγκλήματα, φέρονται σε άλλους, μετανάστες ας πούμε, σαν να είναι σκουπίδια, γιατί αυτοί δεν είναι Έλληνες.

Φυσικά κάποιος άλλος μπορεί να μην το αντιληφθεί έτσι και να δει κυριολεκτικά τα λεγόμενα του. Σε αυτή την περίπτωση βέβαια θα πρέπει να θεωρεί και ανιστόρητο τον Μουζουράκη, γιατί υποτίθεται ότι δεν ξέρει τον Μουσολίνι και τον Χίτλερ. Διάβασα, λοιπόν, πολλά σχόλια και κάτω από το βίντεο στο youtube και στο τρωκτικό, για το οποίο θα πω σε λίγο. Στο youtube, οι Ελληναράδες που θίχτηκαν άρχισαν να βρίζουν τον Μουζουράκη, να τον αποκαλούν πρεζόνι, να του βρίζουν ότι έχει και δεν έχει, να γράφουν απειλές και άλλα τέτοια "ωραία" πράγματα. Γιατί; Μα γιατί έβρισε τη σημαία και την 28η. Ενώ αυτοί ως σωστοί Έλληνες φέρονται με αξιοπρέπεια και τον βρίζουν κι αυτόν. Γιατί τι μας έχει διδάξει ο ελληνικός πολιτισμός; Με όποιον διαφωνούμε πρέπει να τον βρίζουμε. Μπήκαν λοιπόν τα φασιστοειδή κι άρχισαν και γράφανε τα σχόλια. Εγώ έχω να κάνω μία πρώτη ερώτηση. Έχουν καταλάβει όλοι αυτοί, πχ και οι χρυσαυγίτες, ότι ενάντια στο φασισμό έγινε ο παγκόσμιος του 40; Ενάντια στην ιδεολογία τους. Έχουν καταλάβει ότι ο φασίστας Μεταξάς είπε το οχι, και για την ακρίβεια το "λοιπόν, έχουμε πόλεμο", με μαύρη καρδιά μιας και είδε την αντίδραση που υπήρχε από το λαό; Μπα, δεν νομίζω. Μιλάνε για ελευθερία που την έφεραν οι παππούδες τους για να μπορεί κάθε ηλίθιος σαν τον Μουζουράκη, όπως λένε, κι αν διαβάζανε κι αυτή την ανάρτηση, και σαν και μένα, να μπορεί να λέει αυτά τα κατάπτυστα και ανθελληνικά. Στην ελευθερία όμως και στη δημοκρατία ο καθένας έχει το δικαίωμα να λέει αυτό που θέλει, χωρίς να φοβάται για τη ζωή του και χωρίς να χρειάζεται να απολογείται για ότι πει.

Δυστυχώς δεν έμειναν μόνο στα λόγια, αυτά τα καλόπαιδα που τιμούν την ελευθερία που τους έδωσαν οι παππούδες τους, και επιτέθηκαν στον Μουζουράκη όταν έφευγε από το Οξυγόνο που τραγουδάει την Παρασκευή το βράδυ. Δεν ξέρω αν συνελήφθη κανείς, αλλά σίγουρα πρέπει να γίνει κάποια μήνυση για να τελειώνει κάπου εδώ αυτή η κατάσταση. Δεν είναι δυνατόν το 2010 να μην μπορείς να πεις την άποψη σου. Δεν είναι δυνατόν όταν λες κάτι, με το οποίο κάποιοι διαφωνούν, να πρέπει βγεις να το δικαιολογήσεις.

Δεν έχω δει από όλους αυτούς, βάζω μέσα και το τρωκτικό, να βγαίνουν να κάνουν τέτοια επίθεση στη χρυσή αυγή ή στο λάος όταν λένε ότι ακραίο τους κατέβει. Το τρωκτικό την έχει δει λίγο, ότι εμείς είμαστε και όποιος διαφωνεί μαζί μας είναι γελοίος, κατάπτυστος και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Άρχισε λοιπόν μία επίθεση προς τον Μουζουράκη, αλλά και προς το Θεοδωράκη, στου οποίου τη σελίδα ανέβηκε το βίντεο, χωρίς λόγο και αιτία. Απλά γιατί δε συμφωνούσε με όσα έλεγε το βίντεο. Και επειδή δε συμφωνούσε, πάει να πει ότι ήταν και λάθος. Ξαφνικά κριτές των πάντων και οι ηθικοί στην Ελλάδα. Μάλλον κολλημένους και εμπαθείς θα τους έλεγα. Δεν μπορείς να πεις αλλιώς κάποιον που βάζει 40 αρνητικά σχόλια και 3 θετικά για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Και φαντάζομαι ότι τα θετικά θα ήταν περισσότερα. Εγώ για παράδειγμα έστειλα 2 και κανένα δεν μπήκε. Γιατί άραγε; Τα ίδια κάνει και με το Λαζόπουλο.

Το χειρότερο όμως ήταν ότι αναπαρήγαγε και σχόλια από το youtube που βρίζαν τον Μουζουράκη, τον αποκαλούσαν πρεζάκια και όλα όσα είπαμε παραπάνω.

Πάμε να δούμε μερικά σχόλια που μπήκαν στο τροκτικό μετά την επίθεση που έγινε.

"Ο Μουζουράκης και ο Θεοδωράκης έπαθαν αυτό που τους άξιζε από τις γνώμες του κόσμου που παρακολούθησαν το βίντεο. Μέχρι εκεί! Όχι βία ρε παιδιά!Πάνω απ' όλα είναι η υγεία των ανθρώπων. Το μεγαλύτερο όμως μερίδιο ευθύνης φέρνει ο άνθρωπος ο οποίος τον εξέθεσε να κάνει το βίντεο που παρακολουθήσατε όλοι σας στο διαδίκτυο ανήμερα 28ης Οκτωβρίου, και δεν προσπάθησε να τον προστατέψει στη συνέχεια, ο ιδιοκτήτης του Portal Σταύρος Θεοδωράκης. Παρά τα απειλητικά σχόλια που υπήρχαν στο διαδίκτυο για τον Μουζουράκη.

Αντί να βγεί σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή ή στο ραδιόφωνο και να προσπαθήσει να ζητήσει συγνώμη και να ηρεμήσει το κλίμα με μια δήλωση του σήμερα κατά της Χρυσής Αυγής και των "εθνικιστικών κύκλων" που αντίδρασαν στο βίντεο το μόνο που κατάφερε ήταν να κάνει τα πράγματα χειρότερα."

Όχι βία λέει. Αλλά την μεγαλύτερη ευθύνη την έχουν αυτοί που ανέβασαν το βίντεο, που τα καθίκια μια συγνώμη δεν βγήκαν να ζητήσουν. Καλά ρε μας δουλεύετε; Εσείς άμα πείτε κάτι που εγώ θα διαφωνήσω γιατί δεν με εκφράζει θα βγείτε να πείτε συγνώμη; Πάτε καλά ρε; Δηλαδή εντάξει ήταν αναμενόμενη η αντίδραση των χρυσαυγιτών έτσι; Γιατί όποιος διαφωνεί μαζί τους πρέπει να τρώει ξύλο, οπότε δεν πρέπει να λέμε ότι θα τους πειράξει. Μάλιστα...

"Κάποιοι ανόητοι λένε γιατί βάλαμε τις απόψεις μας για το άθλιο video του Μουζουράκη. Εκπτώσεις στις απόψεις μας δεν κάνουμε. Δεν παροτρύναμε κανέναν κάφρο να του επιτεθεί. Αλλά ασχολείστε μαζί μας όταν δεν τον προστάτευσε ο Θεοδωράκης να μην του ανεβάσει το video;

Δεν του είπε τους κινδύνους που ελλοχεύουν με τέτοιες ακραίες απόψεις;

Απευθυνόμαστε σε σοβαρό κόσμο. Οι κάφροι και οι φασίστες υπήρχαν και θα υπάρχουν.

Και εμάς ο Θεοδωράκης με ΑΠΑΡΑΔΚΕΤΟ και φασιστικό τρόπο χαρακτήρισε το blog μας με τέτοιο τρόπο που και εμείς θα μπορούσαμε να δεχθούμε επίθεση...
"

Λοιπόν, δεν ξέρω αν είναι ανόητοι όσοι σας είπαν αυτό, αλλά προφανώς και μπορείτε να πείτε τη γνώμη σας. Όπως όμως μπορείτε να πείτε εσείς τη γνώμη σας και εκπτώσεις δεν κάνετε, έτσι και ο Μουζουράκης και ο κάθε Μουζουράκης μπορεί να πει τη γνώμη του και εκπτώσεις δεν κάνει. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε όσα είπε, τότε προφανώς και τα χαρακτηρίζετε ακραία. Αλλά εγώ θεωρώ ακραίο ότι επιτίθεται στον άλλον και του επιβάλλει την άποψη του με τρόπους που δεν έχουν σχέση με τη δημοκρατία.

"Εσείς καλά κάνατε και σχολιάσατε και κατακρίνατε τις αισχρότητες του Μουζουράκη και του άλλου ούτε ξέρω πώς τον λένε...ΚΑΘΕ μα ΚΑΘΕ άποψη που δημοσιεύεται, που τίθεται σε κοινή θέα μπορεί να επιδοκιμαστεί ή να αποδοκιμαστεί...Αλλιώς, ας έμενε κρυφή...Δεν μπορεί να ακούμε όλες τις μπαρούφες των νεοταξικών μηδενιστών και να μην αντιδρούμε, έλεος πια... Απλά κάποοι αντιδρούμε με τη στάση μας και τον λόγο, και οι ακραίοι και κατάπτυστοι με ακραίο και κατάπτυστο τρόπο...Σε μια δημοκρατία που αγγίζει πια τα όρια της αναρχίας, διότι έτσι την ερμηνε! ύουν κάποιοι, τέτοια φαινόμενα θα βλέπουμε... Όταν δεν σέβεται κανένας τίποτα, πρέπει να περιμένει να μην σεβαστούν κι αυτόν...Δράση-αντίδραση-δράση, φαύλος κύκλος...Και όλα αυτά για κάτι τόσο αγνό και αληθινό όσο ένα σύμβολο σαν τη σημαία, και ένας αγώνας για την ελευθερία...Τι να πω..."

Σχόλιο από αναγνώστη. Πρώτα απ' όλα να του πούμε ότι η αναρχία είναι πολιτικό σύστημα και η δημοκρατία πολίτευμα. Οπότε και η αναρχία δημοκρατία είναι και είναι η τέλεια μορφή της, η πιο ιδανική, αλλά η πιο δύσκολη να επιτευχθεί καθώς θέλει παιδεία και τον τέλεια πνευματικά άνθρωπο. Δυστυχώς και σε αυτό το σχόλιο κατηγορείτε ο Μουζουράκης που είπε την άποψή του και προκάλεσε βία. Γιατί η δράση θα φέρει αντίδραση. Ας κοιτάξει τι γίνεται στα Εξάρχεια που χωρίς λόγο είναι γεμάτα με ΜΑΤ που δρουν και κανείς δε μιλάει και μετά ας κρίνει το αν μπορεί κάποιος να πει την άποψή του.

Άλλο σχόλιο αναγνώστη και τελευταίο που σχολιάζω, γιατί βαρέθηκα να λέω τα ίδια και τα ίδια.

"
Φασισμός είναι να έχουν τέτοιες απόψεις άτομα , τα οποία προβάλλονται στην κοινωνία μας , μέσω της τηλεόρασης , όπου επηρεάζουν την γνώμη της νεολαίας, φασισμός είναι να βρίζεις τα ιερά και τα όσια . Ο ΛΕΚΤΙΚΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.."

Αυτό είναι φασισμός λοιπόν. Το να μπορείς να πεις την άποψη σου είναι φασισμός. Το να διαφωνείς με τον άλλον είναι φασισμός. Μπράβο παιδί μου. Εσύ θα πας μπροστά.

Δυστυχώς αυτό είναι το Ελλαδιστάν. Όποιος διαφωνεί με τους "Ελληναράδες", είναι ανθέλληνας και κατάπτυστος, πρέπει να πεθάνει και όλα τα λοιπά. Συγνώμη για το μακροσκελές σχόλιο, αλλά τα έγραψα και τα έβγαλα από μέσα μου.

4 σχόλια:

ydraulikos είπε...

Καταρχας μπραβο για την αναρτηση...Ολη αυτη η ιστορια δεν ειναι για να την περασουμε στα ψιλα γραμματα αλλα για να αφυπνιστουμε επιτελους.Και πραγματικα με τοσα που διαβασα καταλαβα παρα πολλα και για τον "πολιτισμο" μας και για τους συμπολιτες μας.Οταν ειδα το βιντεακι πρωτη φορα το θεωρησα ενα σατιρικο σκετσακι(το λεει κιολας πανω πανω οτι ειναι ΣΚΕΤΣΑΚΙ και δεν ειναι ουτε καταγραφη της ιστοριας ουτε των γεγονοτων)που πολυ πετυχημενα ειρωνευεται ολους αυτους που ξαφνικα εκεινη τη μερα θυμουνται την πατριδα ενω ολες τις υπολοιπες μερες την ξεχνουν με το χειροτερο τροπο.Το μονο πιο ακραιο αν θες που ειδα ηταν εκει που ελεγε για το καψιμο της σημαιας αλλα δεν πηρε κιολας μια σημαια να την καψει.Την αποψη του ειπε: οτι η σημαια ειναι ενα συμβολο,δηλαδη συμβολιζει καποιες αξιες,αν το σκεφτουμε δεν ειναι τιποτα περισσοτερο απο ενα κομματι πανι.Περισσοτερο θα πρεπε να μας προβληματιζει ολο αυτο που συμβολιζει παρα το κομματι το πανι.Τωρα τι να πω για τα σχολια ολων:δεν καταλαβα γιατι θα πρεπε να ζητησει συγγνωμη για το οτι εξεφρασε τη δικη του αποψη.Δηλαδη αν ειναι ετσι,να βγω και γω και να απαιτησω συγγνωμη απ τους πολιτικους που καθε μερα προσβαλλουν τα δικα μου ηθη και τη νοημοσυνη μου πανω απ ολα.Δεν εχω δει ομως κανεναν να βγαινει να μετανοει.Καθημερινα ειδικα οι πολιτικοι και τα ΜΜΕ προσβαλλουν την πατριδα με το χειροτερο τροπο και τους πειραξει ενα απλο σκετσακι που στην ουσια θα επρεπε να προβληματισει;;;Και παλι,το καταλαβαινω οτι ο καθενας αντιλαμβανετε την πατριδα και τη θρησκεια με διαφορετικο τροπο.Αναμενομενο ειναι να διαφωνησει καποιος.Απο κει ομως μεχρι το αισχρο βρισιμο,τις προσβολες και το ξυλο υπαρχει μια τεραστια αποσταση.Ειδικα το τελευταιο σχολιο που εχεις που λεει "Ο λεκτικος φασισμος του Μουζουρακη δε θα περασει" τα λεει ολα πιστευω.Απ τη μια τον κρινει ως φασιστα και απ την αλλη λεει οτι δε θα αφησει να περασει η αποψη του.Ωραια ρε...Καποιος κακομοιρης εγραψε σε ενα σχολιο τη φραση του Βολταιρου "Διαφωνω με αυτο που λες αλλα θα υπερασπιστω μεχρι θανατου το δικαιωμα σου να το λες" μπας και ηρεμησει τα πνευματα αλλα οι αλλοι συνεχισαν τον αγωνα τους εναντια στο φασισμο του Μουζουρακη....Ακαθεκτοι...

Ασχετο αλλα τι εννοουσε το τρωκτικο με το "Και εμάς ο Θεοδωράκης με ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και φασιστικό τρόπο χαρακτήρισε το blog μας με τέτοιο τρόπο που και εμείς θα μπορούσαμε να δεχθούμε επίθεση";Παιχτηκε κατι;Και επισης γιατι δηλαδη να τον προστατεψει ο Θεοδωρακης;Απο ποτε χρειαζεσαι προστασια οταν βγαινεις και λες τη γνωμη σου;Προφανως και πηρε την ευθυνη και βγηκε και τα ειπε αυτα.Προφανως και ηξερε οτι θα προκαλεσει.Μη τρελαθουμε κιολας...

Michalis είπε...

Δεν ξέρω αν παίχτηκε κάτι. Δεν είχα δει κάτι.

Λένε να τον προστατέψει με την ίδια λογική που λένε ότι θα πρέπει να ζητήσει συγνώμη. Δηλαδή θεωρούμε δεδομένο σε αυτή τη χώρα ότι αν πει κάποιος δημόσια μια άποψη διαφορετική από αυτή των χρυσαυγιτών και τους θίξει, αυτοί θα του επιτεθούν. Αυτό μας φαίνεται απόλυτα λογικά. Το να μπορεί ο καθένας να πει την άποψη του το βρίσουμε παράλογο.

Aπολίτιστος είπε...

Καλημέρα απ' τους 'Απολίτιστους'!!!!
Μπράβο φίλε Μιχάλη, τα είπες όσο πιο σωστά γινόταν να τα πείς!!!!
Να είσε καλα φίλε ;-)

Καλή μας ουγκο-συνέχεια!!!!! :)

Michalis είπε...

Καλημέρα κι από εμάς. Καλώς ήρθες. Κάνω μια βόλτα κι από το δικό σας blog. Πολύ ενδιαφέρον, και δεν το λέω απλά για να το πω.