Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011

Μυρωδιά από Γαλλία...

Ο καιρός άρχισε να κρυώνει και ο χειμώνας ολοένα και πλησιάζει. Η στιγμή που σκουφάκια και γάντια ξεπροβάλλουν μέσα από την ντουλάπα και τα παπλώματα απλώνονται στα κρεβάτια έφτασε. Έφτασε όμως και η στιγμή που Κυριακή πρωί θα βρέχει ή ακόμα καλύτερα θα χιονίζει και μέσα στο σπίτι θα πλανιέται μια ευχάριστη μυρωδιά.Και έτσι παρέα με φίλους μέσα στις ζεστές καφετέριες, αγκαλιά με αγαπημένα πρόσωπα στο σπίτι και συνοδεία μουσικής θα υπάρχει στα χέρια μια κούπα με ζεστό και μυρωδάτο γαλλικό καφέ. Το στόμα θα γεμίζει με γεύσεις φουντουκιού και βανίλιας.

Ο Γαλλικός καφές ή αλλιώς καφέ φίλτρου παίρνει το όνομα του από την συνήθεια των Γάλλων να πίνουν δυνατό καφέ. Και ενώ πολλοί πιστεύουν ότι ο espresso είναι δυνατότερος από τον γαλλικό η ιστορία αλλά και οι έρευνες δείχνουν ακριβώς το αντίθετο. Ο γαλλικός καφές περιέχει 65 έως 120 mg καφεΐνης την ώρα που ο espresso περιέχει 30 έως 50.Είναι φανερό ότι ο γαλλικός είναι πιο δυνατός καφές.

Η κατανάλωση καφέ σε συγκεκριμένες λογικές ποσότητες είναι ευεργετική για την υγεία αφού ο καφές περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες. Επίσης σύμφωνα με έρευνες η κατανάλωση καφέ βελτιώνει την μνήμη.

Οι καφετιέρες στη πρίζα, λοιπόν, και έφτασε ο καιρός να αρχίσουμε πάλι τις παλιές "κακές" συνήθειες... Γιατί μια κούπα καφέ το πρωί πριν την σχολή ξυπνάει αλλά αρχίζει και την μέρα με ωραίες γεύσεις και αρώματα!

Καλή απόλαυση...!

1 σχόλιο:

Michalis είπε...

Μπράβο ρε Κατερινιό που βάζεις κείμενα. Συνέχισε δυνατά, γιατί αν περιμένεις από εμένα και τον Άγγλο, άστα να πάνε!

Αν και δεν πίνω καφέ, ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες και πολύ ωραίες οι εικόνες που περιγράφεις στην αρχή!

Κακές συνήθειες λοιπόν, κάτι απογεύματα με καφέ, γαλλικό, και τσιγάρο!