Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

Αχάριστε Έλληνα

Βαρέθηκα. Πραγματικά βαρέθηκα. Δεν πάει άλλο. Όπου και να γυρίσω ακούω γκρίνια, θυμό, απελπισία. Γιατί κύριοι; Δε σας αρέσει η κατάσταση αυτή; Τί άλλο θέλετε επιτέλους από τη ζωή σας;

Μήπως θέλετε μισθό; Τι λέτε κύριοι. Όποιος παίρνει μισθό σε λίγο καιρό θα πρέπει να δίνει και το 50-60% κάθε μήνα, στο υπέροχο αυτό κράτος και στην κυβέρνηση αυτή που αγωνίζεται με όλα τα μέσα για να καταφέρει να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Οπότε να λέτε και ευχαριστώ που είστε άνεργοι. Ανάψτε και κανά κεράκι στην εκκλησία, μόνο άμα ρίξετε και κέρματα παρέα, γιατί αλλιώς δεν έχει νόημα, πως θα ζήσουν κι αυτά τα παιδιά με τόσο φόρο που τους επιβάλουν.

Αγώνας δρόμου έγινε για να καταφέρει επιτέλους η τρόικα για να ρθει στην Ελλάδα. Αφού τον Γιωργάκη τον είχαμε χάσει τον τελευταίο καιρό. Είχε φύγει με ποδήλατο, κανό και αθλητικά τρεξίματος για να πάει μέχρι τα κεντρικά του ΔΝΤ και να τους φέρει. Ξέχασε να πάρει μαζί του τους δύο αντιπροέδρους όμως, θα χάνανε κανά κιλό στη διαδρομή.

Αλλά εντάξει μη γίνομαι κακός. Ο ένας κάτι έκανε. Ολόκληρο ταξίδι μέχρι την Αμερική. Συνάντησε την κυρία ΔΝΤ. Απλά αυτός πήγε με αεροπλάνο, φαντάζομαι lux θέση, μάλλον θέσεις, γιατί σε μία λίγο δύσκολο, και γύρισε πίσω νικητής. Ναι νικητής. Τα κατάφερε. Θα κόψει κι άλλο τους μισθούς. 

Δύσκολη απόφαση. Αγωνίστηκε πολύ. Εκεί στο Αμέρικα και στο Τζέρμανι δε θέλανε να μας κάνουν τέτοιο κακό. Αλλά πως τα φέρνει η πο.., ρε πόπη, η ζωή. Από τη μία μέρα στην άλλη. Αλλά αναγκαία τα μέτρα. Έτσι πρέπει να γίνει, για το καλό μας. Για να το λένε κάτι θα ξέρουν. Σπουδαγμένοι με τόσα πτυχία είναι άλλωστε.

Τώρα που είπα πτυχίο. Είδατε τι καλό κάνουν και στα πανεπιστήμια. Αλλά τα άλλα τα κωλόπαιδα τα κλείνουν με καταλήψεις. Α ρε αχάριστα παιδιά. Άκου εκεί να θέλουν να έχει αξία το πτυχίο τους. Τι να το κάνετε ρε το πτυχίο; Αφού άνεργοι θα μείνουμε. Άντε κανά ντελίβερι να κάνουμε, που δε χρειάζεται πτυχίο. Όταν δεν βάζει ο Έλληνας το μυαλό του να δουλέψει και δεν κοιτάει μπροστά, εκνευρίζομαι.

Αυτή η άγια κυβέρνηση και η αγία η Άννα, μεγάλη η χάρη της, φροντίζει και για την υγεία της νεολαίας. Τέλος πια οι παλιές κακές εποχές με τις βαριές και ασήκωτες... τσάντες, αμέσως στο πονηρό το μυαλό σας. Πλέον το παιδί σας δε θα υποφέρει από τα βαριά βιβλία. Πλέον θα πηγαίνει με μία τρέντι σιντοθήκη στο σχολείο, όπου μέσα θα έχει όλα τα dvd, ακόμα και τα "εκπαιδευτικά" που θα παίρνει από το περίπτερο τη μέρα που θα πρέπει να ανακοινωθούν τα επόμενα ευχάριστα, μην ακούσω κανέναν να τα λέει δυσβάσταχτα θα του βάλω πιπέρι στο στόμα, μέτρα της κυβέρνησης.

Όπως αυτό το τελευταίο που ψηφίσανε προχθές. Ωραίο μέτρο, ευχάριστο και με πολλές προεκτάσεις. Μία που κανείς δεν έχει σκεφτεί είναι οι καλοκαιρινές φωτιές. Πράσινη ανάπτυξη κύριοι. Ποιος θα καίει πλέον τα δάση για να χτίσει; Κανείς κύριοι. Γιατί πως θα πληρώσει μετά τους φόρους. Αμ, έχει μυαλό ο Γιωργάκης. Αμέσως να τους φάτε.

Βγήκε κι ο άλλος αντιπρόεδρος να πει ότι δεν μπορεί να πληρώσει τα 7.500€ φόρο. Λογικό, αφού κι αυτός είναι ένα απλό παιδί του λαού. Που να βρει τόσα λεφτά με τρεις κι εξήντα που παίρνει στις οικοδομές που δουλεύει. Μη γελάτε, τον χρησιμοποιούν για σκουπιδοφάγο.

Όλα ωραία και καλά λοιπόν κι εσείς ακόμα γκρινιάζετε. Ντροπή σας.

Πάω να κάνω την προσευχή μου και να κοιμηθώ, γιατί άλλη μια ωραία μέρα ξημερώνει αύριο.

Δι ευχών των αγίων υπουργών υμών
Γιωργάκη πρωθυπουργέ εσύ σούπερ σταρ
φορολόγησον και πτώχευσον ημάς
ΑΜΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: