Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011

Ψωμι Παιδεία Ελευθερία

Τριάντα οχτώ χρόνια έχουν περάσει από το Νοέμβρη του 73 και όμως είναι σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα. Μόνο οι μέθοδοι. Πολλά πανό γράφανε "Τότε με tanks τώρα με banks". Πόσο αληθινό. Τότε η βία ήταν σωματική, πλέον είναι οικονομική και ψυχολογική.

Μια κοινωνία που βράζει, που έχει φτάσει λίγο πριν από τα όριά της. Παρ' όλα αυτά έχει μπει σε μία κατάσταση αδράνειας. Δεν κουνιέται. Κάθεται μπροστά από την τηλεόραση ακούγοντας και βλέποντας τα μέτρα να έρχεται το ένα πίσω από το άλλο.

Πιο επίκαιρο από ποτέ το "Ψωμί Παιδεία Ελευθερία".

Τις τελευταίες μέρες βλέπει και μια καινούργια χούντα να δημιουργείται. Ένας πρωθυπουργός που δεν έχει εκλεγεί από κανέναν, ένα κοινοβούλιο που δίνει ψήφο εμπιστοσύνης με 255 βουλευτές και μια κυβέρνηση που έχει μέσα ακόμα και ακροδεξία στοιχεία.

Ο κύριος ροπαλοφόρος έγινε υφυπουργος, ο μπουμπούκος παρομοίως. Μάλιστα πρώτη σημαντική αλλαγή που έκανε και θα σώσει τον τόπο, ήταν αυτή των πινακίδων στο γραφείο του, χρησιμοποιώντας το πολυτονικό σύστημα. 

Αυτό το φασιστικό και ακροδεξίο κόμμα είναι σε μία κυβέρνηση. Για να θυμηθούμε τι έλεγε ο πρόεδρός του πριν μερικά χρόνια.

http://www.youtube.com/watch?v=QF2zXDwJs-w

Και τι έλεγε για το Πολυτεχνείο (μας εξηγεί πως ήταν τα πράγματα)...


http://www.youtube.com/watch?v=pCw6Konv5p0

Τι να πει κανείς; Μάλλον το παιχνίδι είναι καλά στημένο κι από πριν ξεπουλημένο. Σε ένα φανταστικό γράμμα που στέλνει ο Άδωνις στον Παπανδρέου, και είναι γραμμένο από το Στέλιο Κούλογλου, αναφέρει.

"Όπως δείχνουν τα πράγματα από τις ερχόμενες εκλογές δεν θα βγει αυτοδύναμη κυβέρνηση ,η ΝΔ θα χρειαστεί να συγκυβερνήσει με κάποιους άλλους, και από την πολυκατοικία ο Αντώνης θα διαλέξει φυσικά εμάς. Καταλαβαίνεις ότι αν αυτό γινότανε χωρίς το προηγούμενο της κυβέρνησης Παπαδήμου θα ξεσηκώνονταν όλοι και θα φώναζαν ότι οι φασίστες μπαίνουν στη κυβέρνηση, ο λαός δεν ξεχνά ότι σημαίνει δεξιά κλπ κλπ.  Τώρα που η συμμετοχή μας έχει εγκριθεί και με τη βούλα του ΠΑΣΟΚ, δεν θα ανοίξει ρουθούνι. Κι αυτή τη φορά θα έρθουμε στην εξουσία για τα καλά."

Τέλος, σήμερα είχαμε και την οριστική κατάλυση του ασύλου. Οι μπάτσοι μπήκανε μέσα στο ΑΠΘ. Τυχαία η επιλογή της ημέρας; Δεν νομίζω.

http://tvxs.gr/news/ellada/synthimata-pio-epikaira-apo-pote

Με τις υγείες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: