Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικο άρωμα Κρήτης στο κέντρο του Βόλου

Με αρώματα, γεύσεις και ακούσματα από την Κρήτη πλημμύρισε  το απόγευμα το κέντρο του Βόλου. Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων του δήμου Βόλου σήμερα 29 Δεκέμβρη στην πλατεία του Αγίου Νικολάου ο Κρητικός Σύλλογος του Βόλου χόρεψε, τραγούδησε και μοίρασε ρακόμελα, ρακές και καλτσούνια στο κόσμο κάτω από το στολισμένο δέντρο του δήμου.


Έτσι, μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο κέντρο ακριβώς του Βόλου οι παιδικές φωνές έψαλλαν τα κρητικά κάλαντα και αργότερα, μικροί και μεγάλοι του συλλόγου χόρεψαν κρητικούς χορούς ενώ παράλληλα μοιράστηκαν στον κόσμο τα εδέσματα και τα ποτά. Η λύρα βέβαια αντηχούσε συνεχώς και έδινε τον παλμό στην γιορτή.


Πλήθος κόσμου παρακολούθησε, χόρεψε και διασκέδασε με την βραδιά που είχε ετοιμαστεί παρέα με ένα ποτήρι ρακόμελο. Οι περαστικοί σταματούσαν για να απολαύσουν το θέαμα και να ευχηθούν ο ένας με τον άλλο για την νέα χρονιά που έρχεται. Ευχές, χαμόγελα και φωνές συνόδευαν την κρητική μουσική και τoν ήχο από τα τακούνια των χορευτριών. Ντυμένοι με τις παραδοσιακές φορεσιές οι χορευτές έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό με τα κόλπα και την ενέργεια τους πάνω στην σκηνή.


Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία για εμάς που έχουμε απομείνει στην πόλη και  ψάχναμε κάτι το διαφορετικό να κάνουμε και να γιορτάσουμε τις μέρες. Στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης ανάμεσα σε φίλου και γνωστούς να πιούμε, να χορέψουμε και να περάσουμε καλά. Αύριο, θα ακολουθήσουν χοροί και τραγούδια από τους Μικρασιάτες της περιοχής, με το ανάλογο γλέντι. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: