Οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2008 πλησιάζουν και δείχνουν πως θα είναι από τους πιο συγκλονιστικούς. Αλλά όχι αγωνιστικά. Η πολιτική της Κίνας στο Θιβέτ, θα έχουν το αντίκτυπο τους στους Ολυμπιακούς. Η καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και την κατοχή του Θιβέτ, έχουν ήδη προκαλέσει αντιδράσεις. Στην αφή της φλόγας, φάνηκε ότι η κατάσταση θα είναι έκρυθμη, καθώς διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008. Επίσης διαδηλωτές διέκοψαν αρκετές φορές την λαμπαδηδρομία. Κινήσεις που αποτελούν τρόπο διαμαρτυρίας προς την κινέζικη πολιτική στο Θιβέτ, όπου καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Υπάρχει περίπτωση μάλιστα μποϊκοτάζ των Ολυμπιακών Αγώνων από τις ευρωπαϊκές χώρες, όπως τις κάλεσε να κάνουν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χάνς Γκέρτ Πότερινγκ. Κάτι το οποίο βρίσκει θετική τη Γαλλία και νομίζω πως πρέπει να βρει θετικές και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.
Γιατί οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρεσβεύουν ιδέες ελευθερίας και υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων και όχι καταπάτησης τους. Όλοι ξέρουμε την πολιτική της Κίνας και όλοι πρέπει με τον τρόπο μας να εναντιωθούμε σε αυτή.
Και φυσική η Κίνα σε μία προσπάθεια να προκαλέσει, έβαλε μέσα στην πορεία της φλόγας την κορυφή του Έβερεστ, όπου όπως σωστά ειπώθηκε θα αποτελέσει την απομυθοποίηση του, καθώς δεν είναι εύκολος να φτάσει εκεί και μάλιστα δεν είναι δυνατή η καύση, με αποτέλεσμα τη χρήση άλλων μέσων. Κίνηση που έχει προκαλέσει την αντίδραση των ορειβατών.
Αυτό βέβαια είναι το ελάχιστο, σε σχέση με την κατάσταση που επικρατεί μέσα στη χώρα αυτή. Όπως αναφέρει η Διεθνής Αμνηστία πάνω από 1000 εκτελέσεις έγιναν στο εσωτερικό της Κίνας το 2007.
Γι αυτό όπως έγραφε το μαύρο πανό που ξεδίπλωσαν οι διαδηλωτές στην αφή της φλόγας:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου